Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halfvarsson hoppar av – bara timmar innan start

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

Bara timmar före start kom beskedet:

Calle Halfvarsson missar den avslutande minitouren i  Quebec.

Bara en helg återstår av världscupsäsongen - och det är en fullspäckad tävlingshelg på kanadensisk mark.

I Quebec avgörs tre tävlingar på tre dagar för såväl damer som herrar. Allt i form av en minitour.

Men för svenske landslagsstjärnan Calle Halfvarsson blir det ett trist slut på säsongen. På fredagseftermiddagen kom beskedet att den nyblivne 30-åringen inte kommer till start i fredagens sprint.

Den förkylning som Calle Halfvarsson kände av i början av veckan har tagit om och han kommer därför inte till start i helgens tävlingar i världscupen”, meddelar landslaget i ett pressutskick.

Calle Halfvarsson säsongens bäste

Calle Halfvarsson har annars varit den genomgående bäste svenske herråkaren den här säsongen. Han är också den ende herråkaren som lyckats ta en pallplats i världscupen i vinter.

Minitoren i Quebec startar alltså med sprinttävlingar i kväll, svensk tid. Det avgörs i fristil och för svensk del är det - som vanligt - damerna som tilldrar sig det största intresset.

Stina Nilsson kan vinna hela sprintvärldscupen - vilket i så fall skulle vara första gången en svensk kvinnlig åkare vann en av cuptitlarna i världscupen.

Inför kvällens sprint - som är säsongens sista - leder Nilsson sprintcupen 33 poäng före norskan Maiken Caspersen Falla.

Det innebär konkret att om Stina Nilsson hamnar på placering 14 eller bättre spelar det ingen roll vad Caspersen Falla gör - då vinner Nilsson sprintcupen. 

 

 LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.