Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halfvarsson erkänner: Det var nära slagsmål

Calle Halfvarsson gästar Tomas Petterssons podcast
Foto: Nils Petter Nilsson

I årets Tour de ski var Calle Halfvarsson en av utmanarna till segern.

Men i den näst sista etappen tappade han för mycket tid efter att norrmannen Simen Andre Sveen medvetet saboterat för svensken under loppet.

Nu erkänner Halfvarsson i Tomas Petterssons podd att smockan hängde i luften efter Sveens fula tilltag.

– Hade det varit hockey så hade handskarna flugit, säger han.

Calle Halfvarsson gästar Pettersson

Under årets Tour de ski så gick Calle Halfvarsson en tuff kamp mot bland andra Petter Northug i kampen om topp-placeringarna.

Och det var inte bara i spåren som de tävlade.

De båda skickade pikar till varandra hela tiden, bland annat sa Northug att Halfvarsson "lever i en drömvärld".

Men svensken tar inte illa vid sig av den norska storstjärnans pikar.

– Han är rolig. Det är många som irriterar sig på Petter, men han är skön med sina grejer som han håller på med. Han sätter färg på skidåkningen, säger Halfvarsson.

"Är rätt lik Petter"

– Jag är inte så brydd, jag skrattar mest när han säger saker. Han är inte en dum person, utan det är mer skämt.

Trots att de är rivaler i kampen om medaljer och ständigt munhuggs med varandra så tycker inte Halvfarsson att han och Northug är särskilt olika.

Tvärtom.

– Jag är rätt lik Petter. Vi är båda intresserade av fotboll och han är en retsticka, precis som jag. När jag möter honom i tävling är vi inte så lika, men vi är lika vid sidan om. Jag tror att vi skulle ha rätt roligt ihop om vi bodde i samma stad. Nu bor vi för långt i från varandra, men kanske hade vi varit bra kompisar om vi bodde i samma stad.

"Gillar att vara kaxig"

Northug var inte den enda norrmannen som Calle Halfvarsson hamnade i onåd med under Tour de ski.

I den näst sista etappen så surnade han till rejält på Simen Andre Sveen som uppsåtligt försökte sabotera för svensken för att hjälpa sina norska landsmän.

– Då tyckte jag att han gick för långt. Jag hade tillräckligt med de dåliga skidorna jag hade i det loppet. Jag gjorde allt för att komma i kapp och sen kommer han och drar i min stav vilket gör att jag tappar ännu mer. Dessutom hade han varit på och knuffat på mig tidigare under loppet.

"Ganska våldsamt"

Hängde smockan i luften då?

– Det var rätt nära. Hade det varit hockey så hade handskarna flugit, ganska våldsamt där.

Sveens tilltag såg till att hjälpa norrmännen. Halfvarsson tappade värdefull tid och körde till slut in som fyra i touren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.