Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Hade varit roligt att satsa mot ett till OS"

Britta Johansson Norgren öppnar för OS-comeback.Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN
Britta Johansson Norgren.Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN

Med hjälp av mental träning har Britta Johansson Norgren blivit en vinnare i spåren.

Efter segern i Vasaloppet försvarade 34-åringen totaltiteln i långloppscupen.

Nu öppnar den tidigare landslagsåkaren för en olympisk comeback.

– Det är klart det finns en tanke, det hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS, säger Britta Johansson Norgren.

En sjätteplats i norska Reistadloppet räckte för att Britta Johansson Norgren skulle säkra totaltiteln i långloppscupen med en tävling kvar.

– Det betyder mycket för mig att kunna försvara segern och på så sätt visa att det inte var en tillfällighet i fjol, utan att jag kunde följa upp det, säger Britta Johansson Norgren.

Men säsongens höjdpunkt är segern i Vasaloppet, som kom efter tre raka andraplatser. Tillsammans med den mentala tränaren Stig Wiklund har Johansson Norgren haft siktet inställt på Vasaloppssegern under en längre tid.

– Vi har jobbat under flera års tid, men det senaste året har vi arbetat väldigt tajt. Det var mycket prat om Vasaloppet, att det bara var seger som gällde efter mina andraplatser. Där har Stig varit till stor hjälp för att jag inte ska bry mig så mycket om det och hela tiden ha fokus på mig själv.

"Hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS"

Nu återstår en tävling i långloppscupen sedan väntar ytterligare ett år i spåren. Britta Johansson Norgren har bestämt sig för att fortsätta satsningen och gläntar på dörren till OS i Sydkorea.

– Det är klart det finns en tanke, det hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS. Skulle jag satsa mot OS skulle det vara i sprint eller de kortare distanserna, men i dagsläget är det inget som fokus ligger på. Men jag ska utvärdera och se var jag hittar motivationen någonstans.

Du stänger alltså inga dörrar för OS?

– Nej, det ska jag inte göra innan jag har en full plan för nästa år. Men jag trivs bra med att köra långlopp och skulle tro att det blir det.