Britta Johansson Norgren öppnar för OS-comeback. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSENBritta Johansson Norgren öppnar för OS-comeback. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN
Britta Johansson Norgren öppnar för OS-comeback. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN
Britta Johansson Norgren. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSENBritta Johansson Norgren. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN
Britta Johansson Norgren. Foto: Henrik Hansson / HENRIK HANSSON EXPRESSEN

"Hade varit roligt att satsa mot ett till OS"

Publicerad

Med hjälp av mental träning har Britta Johansson Norgren blivit en vinnare i spåren.

Efter segern i Vasaloppet försvarade 34-åringen totaltiteln i långloppscupen.

Nu öppnar den tidigare landslagsåkaren för en olympisk comeback.

– Det är klart det finns en tanke, det hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS, säger Britta Johansson Norgren.

En sjätteplats i norska Reistadloppet räckte för att Britta Johansson Norgren skulle säkra totaltiteln i långloppscupen med en tävling kvar.

– Det betyder mycket för mig att kunna försvara segern och på så sätt visa att det inte var en tillfällighet i fjol, utan att jag kunde följa upp det, säger Britta Johansson Norgren.

Men säsongens höjdpunkt är segern i Vasaloppet, som kom efter tre raka andraplatser. Tillsammans med den mentala tränaren Stig Wiklund har Johansson Norgren haft siktet inställt på Vasaloppssegern under en längre tid.

– Vi har jobbat under flera års tid, men det senaste året har vi arbetat väldigt tajt. Det var mycket prat om Vasaloppet, att det bara var seger som gällde efter mina andraplatser. Där har Stig varit till stor hjälp för att jag inte ska bry mig så mycket om det och hela tiden ha fokus på mig själv.

"Hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS"

Nu återstår en tävling i långloppscupen sedan väntar ytterligare ett år i spåren. Britta Johansson Norgren har bestämt sig för att fortsätta satsningen och gläntar på dörren till OS i Sydkorea.

– Det är klart det finns en tanke, det hade varit jätteroligt att satsa mot ett till OS. Skulle jag satsa mot OS skulle det vara i sprint eller de kortare distanserna, men i dagsläget är det inget som fokus ligger på. Men jag ska utvärdera och se var jag hittar motivationen någonstans.

Du stänger alltså inga dörrar för OS?

– Nej, det ska jag inte göra innan jag har en full plan för nästa år. Men jag trivs bra med att köra långlopp och skulle tro att det blir det.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag