Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade segervittring – i 47 (!) kilometer

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Alexander Bolsjunov tog hem den klassiska femmilen i Holmenkollen efter en spurtrysare.

Jens Burman låg länge med i täten men fick nöja sig med en åttonde plats.

– Jag orkade inte riktigt på slutet så det var lite tråkigt, säger Burman till SVT.

Jens Burman har haft flera tuffa säsonger där han dragits med ett diskbråck.

Inför säsongen opererade sig svensken och har under vintern kunnat tävla regelbundet – utan att få till de perfekta loppen.

Distansloppet till Meråker under Ski Tour 2020 gick inte heller som planerat, då hans skidor inte var de var de bästa och svensken var rejält irriterad efteråt.

Inför söndagens femmil i Holmenkollen har Burman dragits med en förkylning men kom ändå till start.

Burman hakades av i slutet

Och svensken svarade för en fin insats. I ett samlat fält med en stor tätklunga under nästan hela loppet låg Burman med och bevakade sin position tillsammans med ett koppel norrmän och Alexander Bolsjunov och Dario Cologna.

Med tre kilometer kvar ökades tempot drastiskt när Bolsjunov och Simon Krueger tog täten och började en tidig ”långspurt”.

Burman hakades av tillsammans med sex åkare i en andra klunga, där han blev nerspurtad på upploppet och slutade på en åttondeplats. 

– Jag orkade inte riktigt på slutet så det var lite tråkigt. Men jag tyckte jag fick till ett bra lopp utifrån förutsättningarna, så det får jag vara nöjd med, säger Burman till SVT.

Alexander Bolsjunov vann till slut loppet efter en spurtduell mot Simon Krueger, som slutade tvåa. Emil Iversen blev trea – 19,5 sekunder efter den segrande ryssen. Burman var 26,7 sekunder efter Bolsjunov. Daniel Richardsson blev 21:a.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.