Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haag om ryktena: "Är elaksinnat skitsnack"

Foto: Cornelia Nordström

Ulf Karlsson slutade som chef i skidlandslaget.

Nu får han stöd av Anna Haag, som avfärdar alla rykten om osämja hos skidstjärnorna.

"Att hans avhopp skulle bero på oenigheter i laget eller liknande, är bara elaksinnat skitsnack", skriver hon på sin blogg.

Skidlandslaget drabbades av ett oväntat avhopp under förra veckan. Ulf Karlsson lämnade sin post som landslagschef, bara några månader efter att han tillträdde.

Efter att Karlsson slutade förra veckan har det varit tyst från landslagsstjärnorna.

Inser att hans tid är förbi

Nu ger Anna Haag sin syn på att Karlsson försvinner.

"Att nu Ulf valt stiga av, ser jag bara som ett tecken på att han är den ledare han verkligen säger sig vara. En stor ledare ska kunna inse själv när ens tid är förbi, när det man satts till att göra är gjort och när man inte längre har någon roll."

Haag menar att Karlsson uträttat mycket under sin korta tid: Han har tillsatt en förbundskapten, tre tränare och fixade ett höghöjdsläger.

"Lika bra att stiga åt sidan"

Haag menar också att det inte finns någon missämja i landslaget som skulle ligga till bakgrund för Karlsson avhopp.

"Att hans avhopp skulle bero på oenigheter i laget eller liknande, är bara elaksinnat skitsnack. Var sak har sin tid och när ens uppgift är uppfylld, ja, då är det lika bra att stiga åt sidan och låta andra skörda frukten av ens arbete."

"Jag är glad att Ulf tog på sig uppdraget i våras och jag tror och hoppas att det kommer göra att vi i det svenska laget kommer prestera vårt yttersta i vinter."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.