Gustav Nordström Foto: Nils Petter NilssonGustav Nordström Foto: Nils Petter Nilsson
Gustav Nordström Foto: Nils Petter Nilsson
Gustav Nordström Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNGustav Nordström Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Gustav Nordström Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Gustav Nordström skippar världscupen

Publicerad

Gustav Nordström, Borås, är förkyld och avstår helgens världscuptävlingar i längdskidor i italienska Toblach. Han ersätts av Johan Edin, IFK Mora, uppger Svenska skidförbundet.

Det är sprint i fristil på programmet i Toblach. På lördagen körs den individuella sprinten och på söndagen är det sprintstafett.

Tour de Ski är avslutat, och stjärnorna återhämtar sig nu innan uppladdningen inför VM i Lahtis börjar på riktigt.

Världscupen rullar emellertid vidare ändå, men utan de allra största svenska stjärnorna.

Truppen till Toblach, Italien, där tävlingarna körs, saknar bland annat Charlotte Kalla och Stina Nilsson – och nu kommer ytterligare ett avbräck.

Den här gången på herrsidan, då Gustav Nordström lämnar återbud till följd av en förkylning.

Han ersätts av Johan Edin, meddelar det Svenska skidförbundet.

Truppen:

Damer: Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge, Anna Dyvik, do, Hanna Falk, Ulricehamn, Ida Ingemarsdotter, Åsarna, Jonna Sundling, IFK Umeå, Jennie Öberg, Piteå.

Herrar: Emil Jönsson, Anna&Emil SK, Teodor Peterson, IFK Umeå, Erik Silver, do, Oskar Svensson, Falun-Borlänge, Karl Johan Westberg, Borås, Johan Edin, IFK Mora.

 

Av: TT/SportExpressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag