Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gorillor läker inte som människor”

Foto: NISSE SCHMIDT/TT / NISSE SCHMIDT TTY NYHETSBYRÅN
Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES

OBERSTDORF. Han kraschade i 42 kilometer i timmen, fördes akut till sjukhus och såg ut att ha brutit lårbenet.

Fyra veckor senare gör britten Andrew Young en sensationell comeback på VM.

”Gorillor läker inte som människor”, twittrar Storbritanniens förbundskapten Jostein Vinjerui.

Det var otäcka scener som utspelade sig under världscupen i Falun för ett par veckor sedan. Under herrarnas masstart var britten Andrew Young uppe i 42 kilometer i timmen när han brakade rakt igenom en reklamskylt och in i en trästolpe.

Han fick lämna Lugnets skidstadion i ambulans och åka till sjukhus med befarat lårbensbrott. Det fanns till och med spekulationer kring att hans karriär skulle vara över.

– Först var jag bara i chock, det var så obehagligt och jag hade så ont. Jag låg där i flera minuter med en extrem smärta, berättade Andrew Young.

Läkarna kunde dock ge lugnande besked. Ingenting var brutet och 29-åringen kunde påbörja sin rehabilitering.

Den har visat sig gå blixtsnabbt.

Andrew Young gör comeback

Storbritanniens landslag bekräftar nu att Young kommer att göra comeback i söndagens sprintstafett.

”Gorillor läker inte som människor. Andrew har gjort ett fantastiskt jobb med vårt team och kommer vara tillbaka i spåren”, skriver Storbritanniens förbundskapten Jostein Vinjerui på Twitter.

Andrew Young bildar lag med James Clugnet för Storbritannien. Karl-Johan Westberg och Oskar Svensson kör för Sverige. 

– Karl-Johan är en allroundåkare som hävdar sig väldigt bra på skejtdistanser och han är även väldigt bra på sprint. Oskar Svensson har visat vad han går för i vinter och blir ett väldigt starkt vapen som avslutare, säger den svenska herrtränaren Anders Högberg.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.