Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hanna Falk tillbaka – efter svåra tiden

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Längdåkaren Hanna Falk är på väg tillbaka efter operationen som stoppat henne från att tävla i nästan ett år. Efter problem med ryggen under några år opererades hon i höstas för diskbråck.

Nu gör hon comeback vid tävlingar i Lycksele.

– Jag har fått ta allting dag för dag. Nu har det gått bra och framåt på slutet så jag känner att kroppen är redo och jag är glad att få ta på mig nummerlappen igen, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Tävlingarna i Lycksele inleds med två tävlingar i fri stil: sprint på fredag och 10 kilometer på lördag. Minitouren avslutas på söndag med 10 kilometer jaktstart, klassisk stil.

– Jag har inga resultatmål utan är bara glad att få dra på mig nummerlappen nu när kroppen känns redo att tävla igen, säger Falk.

Något deltagande i världscupen den här säsongen har hon inte planerat.

Hanna Falk har vunnit fyra världscuptävlingar i sprint. Senast hon tävlade på snö var i världscuptävlingarna i Falun i mars förra säsongen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.