Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebesked: Stina Nilsson åker till VM

Stina Nilsson.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Stina Nilsson.
Foto: TERJE PEDERSEN / TT / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Rikard Grip.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Stina Nilsson kommer allt närmare en VM-start. Nu har sprintstjärnan fått klartecken att åka ner till VM-orten Seefeld.

Där väntar ett sista ödestest för att avgöra om det blir en VM-start nästa torsdag.

– Jag är otroligt tacksam över det arbete som jag tillsammans med det medicinska teamet lyckats åstadkomma, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Ni kan möjligen bakgrunden vid det här laget.

Det var under sprinttävlingarna i Otepää den 19 januari som den svenska sprintstjärnan Stina Nilsson skadade sig i samband med målgången i semifinalen.

Mer exakt i form av en muskelbristning i ena lårets baksida.

De första skaderapporterna från landslaget var pessimistiska - där det uppskattades att chansen var ”mycket liten” att Stina Nilsson skulle kunna vara med i VM i Seefeld.

Men nu har läget ändrats.

Klockan tickar för Stina Nilsson

Hemma i Östersund har Nilsson rehabtränat intensivt under ledningen av landslagets fysio Marcus Bystedt - med framgång. Sedan några dagar har Stina Nilsson även kunnat börja träna på skidor igen.

I dagarna genomfördes ett avgörande, muskulärt, test på den skadade muskeln. Och resultatet var positivt. 

– De kliniska tester vi har gjort har gett positiva svar om att skadan läker bra och därför är vår ambition att Stina åker sprinten på VM. Minsta lilla bakslag i rehabiliteringen kan dock äventyra en start och därför kan vi fortfarande inte säga något säkert, säger läkaren Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Ödestest väntar i Seefeld

Nu väntar ett sista test i VM-spåren på plats i Seefeld. Stina Nilsson åker ned till VM-orten redan på fredag.

– Rehabiliteringen av Stina bristning i baksida lår går bra. Den senaste tidens skidåkning har inte gett några bakslag, men hon har fortsatt inte full belastning i sin träning, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson.

– De senaste veckorna har verkligen varit tålamodsprövande för mig, men jag är otroligt tacksam och stolt över det arbete som jag tillsammans med det medicinska teamet lyckats åstadkomma. Nu är det bara att fortsätta ett steg i taget och hoppas på det bästa, säger Stina Nilsson själv i pressmeddelandet.


LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.