Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjorde sitt livs säsong – slutar som 28-åring

Sandra Ringwald.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/EIBNER EUROPA IMAGO SPORTFOTODIENST
Ringwald på pallen.Foto: GEPA

GÄLLIVARE. Tre av Tysklands främsta damåkare väljer att lägga av.

En av dem är Sandra Ringwald, 28, som har gjort sitt livs bästa säsong den här vintern.

”Det är tråkigt för tyskarna som har VM på hemmaplan om ett par år”, skriver TV2-experten Petter Skinstad på Twitter.

Redan i går kunde SportExpressen rapportera att den tyska skidstjärnan Elisabeth Schicho lägger skidorna på hyllan, blott 27 år gammal.

”Den sista tiden har jag insett att jag inte utvecklas, trots att träningen går bra och nästan aldrig är sjuk eller skadad. Jag måste vara ärlig mot mig själv – jag kommer inte längre än så här”, förklarade Schicho i ett inlägg på Instagram.

Nu kommer beskedet att ytterligare två tyskor lägger av.

”Dags att säga hejdå”

Både Stefanie Böhler, 38, och Sandra Ringwald, 28, har bestämt sig för att avsluta sina karriärer.

Böhler har tävlat sparsamt i vinter, men Ringwald har imponerat stort. Hon har varit långt framme i flera sprintar och i Cogne tog hon sig upp på pallen – för första gången i karriären.

Det blev också för sista gången i karriären.

”Det är dags att säga hejdå till livet som skidåkare på elitnivå och starta ett nytt kapitel i livet”, skriver Ringwald på Instagram.

Sandra Ringwald firar andraplatsen i Cogne.Foto: GEPA

Har VM på hemmaplan

Beskedet förvånar många i skidvärlden. Inte minst efter VM avgörs i Tyskland 2021.

”Tyskarna har fått VM på hemmaplan om ett par år, men trots det väljer tre av de bästa åkarna att tacka för sig. Böhler har varit med länge, men Ringwald och Schicho hade många fina år framför sig. Det är tråkigt för tyskarna som har tagit ett steg framåt och två steg bakåt”, skriver TV2:s skidexpert Petter Skinstad på Twitter.

Även om världscupen är slut så återstår några tävlingar av skidsäsongen. Den här helgen avgörs Volkswagen Tour i Gällivare, med bland annat Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson i startfältet.

Tävlingarna sänds i Expressen TV.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.