Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjorde dopingtest – chockades av svaret

Det ville skidstjärnorna bli som barn
Emil Iversen.
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY
Emil Iversen.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Emil Iversen, 28, hann genomföra ett dopingtest innan han bröt Tour de Ski.

Och överraskades av resultatet.

Det visade nämligen att norrmannen var sjuk.

– Jag kunde inte kontrollera det. Nästa år tar jag kanske influensavaccin innan, säger han till Adressa.

Den norske skidstjärnan fick en blytung start på Tour de Ski och valde att bryta touren redan efter två deltävlingar.

28-åringen gick inte att känna igen.

– Det är ingen idé att vara med i Tour de Ski om man bara kan gå för 98 procent, sa Iversen innan han reste hem till Norge.

Efteråt visade det sig att sprintspecialisten hade influensa, något som upptäcktes först efter att resultatet från ett dopingprov från Tour de Ski kom.

– Jag gjorde testet efter det första loppet och blodproven visade att antalet vita blodkroppar var högre än normalt, säger Iversen till tidningen Adressa och fortsätter:

– För egen del kunde jag inte kontrollera det. Jag hade inte varit på några julfester eller så. Men nästa år får jag överväga att ta influensavaccin innan.

Emil Iversen diskad i Nove Mesto

Emil Iversen gjorde den gångna helgen comeback i världscupen under herrarnas lopp över 15 kilometer. Men det blev ingen rolig dag i tjeckiska Nove Mesto.

Iversen blev diskad efter att det upptäckts att han, precis som sin landsman Hans Christer Holund, kört fel ute i spåret.

– Jag upptäckte det först efter en kilometer och det var inte någon poäng med att åka tillbaka. Det skulle ha varit helt bortkastat, sa Holund till NRK efter jättemissen.

– Jag sa ”nej, nej, nej” högt till mig själv. Jag förstod att jag hade klantat till det. Det var väldigt surt och jag har inget att skylla på. Det ska inte hända.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.