Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gick mot seger – då föll Calle Halfvarsson

Halfvarsson plåstras om.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

TROLLHÄTTAN. Calle Halfvarsson, 31, var på väg mot en övertygande seger i Alliansloppet.

Då ramlade han.

– Jag slog i höften och ena benet domnade bort, säger Halfvarsson.

Sveriges främsta längdskidåkare gjorde i dag upp på rullskidor i Alliansloppet och länge såg det ut som att Calle Halfvarsson skulle ta en övertygande seger. Efter knappt sju kilometers åkning ledde han med tolv sekunder.

Sen försvann han från resultatlistorna.

– Vad har hänt med Calle Halfvarsson? Calle är borta… han är över en minut efter nu. Det måste ha hänt någonting, säger experten Anders Blomquist i SVT.

Förklaringen: Han ramlade.

”Lurigt med rullskidor”

Halfvarsson drabbades av skrapsår och valde att bryta loppet.

– Det är inte kul att ramla på rullskidor, konstaterar SVT:s kommentator Jacob Hård.

Landslagschefen Anders Byström:

– Han ramlade i en sväng och fick lite skrapsår och en smäll på låret. Det är lite lurigt med rullskidor, faller man så faller man hårt. Men det är ingen fara, vad jag har hört. Han ska nog kunna tävla igen i morgon.

Några timmar senare träffar SportExpressen Halfvarsson på landslagets hotell.

– Det är ingen större fara med mig. Jag slog i höften och ena benet domnade bort. Sen fick jag lite skrapsår på armbågen också. Egentligen borde jag nog ha fortsatt loppet, men det blev ett avbrott där och jag visste inte riktigt hur illa smällen hade tagit, säger Halfvarsson.

Hur det gick i loppet? Leo Johansson, 21, vann fem tiondelar före William Poromaa, 20. Oskar Svensson, 24, slutade trea.

Under fredagen väntar sprintlopp i Trollhättan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.