Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Getingbetyg på hela svenska VM-truppen

VM i Val di Fiemme avslutades med flaggan topp för svensk del efter Johan Olssons guld på femmilen.

Totalt blev det sju medaljer för Sverige, ett guld och sex silver, vilket ger en femteplats i totala medaljligan.

Här är Tomas Petterssons getingbetyg och omdöme på de svenska åkarna.

5 getingar

Johan Olsson

Kommentar: Jag hade velat ha sex flygfän att dela ut efter upplevelsen i femmilsloppet. Världsklass är plötsligt ett ord som inte räcker till.


Ida Ingemarsdotter

Kommentar: Tre starter - tre medaljer. Ingemarsdotter fortsätter att leverera när de handlar om mästerskap. Nu bästa kvinnan i svensk VM-historia.


4 getingar

Stina Nilsson

Kommentar: Ingen medalj - men 19-åringen tog sig hela vägen till final och slutade femma i sitt första seniormästerskap. Det var ruskigt imponerande.


Calle Halfvarsson

Kommentar: Mest minns vi hur han utmanade Northug i stafetten. Men resultatraden 7-7-6 i de individuella loppen var lika imponerande.


3 getingar

Charlotte Kalla

Kommentar: Två medaljer är inte fy skam och Kalla gjorde bra lopp i båda stafetterna. Men det är klart vi trott på mer. Speciellt på 10 km fristil.


Anna Haag

Kommentar: Bättre och bättre ju längre VM fortsatte. Gjorde en suverän stafettsträcka och avslutade med sjätteplats på tremilen. Som vi har väntat.


Emil Jönsson

Kommentar: Sveriges kanske största individuella guldhopp slutade fyra i sprinten. Räddade upp sitt VM med en väldigt bra sprintstafett - och silver.


Marcus Hellner

Kommentar: En rad svagare insatser än beräknat i de individuella loppen - men åker ändå hem med två VM-medaljer. Det är mer än okej.


2 getingar

Emma Wikén

Kommentar: Gjorde en fenomenal andrasträcka i stafetten. Men i de individuella loppen uteblev fullträffarna. Dåliga skidor och fall stökade till det.


Sofia Bleckur

Kommentar: Startade svagt med bara en 34:e plats i skiathlonloppet - men 18e platsen på tremilen fixar ett godkänt betyg för Sofia Bleckur.


Anders Södergren

Kommentar: Nej, veteranen var inte nära någon medalj. Men sättet han hjälpte Olsson på under femmilen värmer varje skidkunnigs hjärta.


Daniel Richardsson

Kommentar: Prickade aldrig formen - men fräckisen i slutet av femmilen höll ändå på att sluta med total succé. Fick med sig ännu en stafettmedalj hem.


Jens Eriksson

Kommentar: In som sista man i VM-truppen utan speciellt höga krav på sig i sprinten. Kvartsfinal och 20:e plats var fullt godkänt för Eriksson.


Magdalena Pajala

Kommentar: Att ta sig vidare från kvalet till kvartsfinal var lika med godkänt betyg för Pajala. Och mer än så blev det inte heller. 28:e plats totalt.


1 geting

Lisa Larsen

Kommentar: Startade säsongen sensationellt bra i Gällivare på 10 fritt. Men på samma distans i VM blev det en 51:a plats för Larsen. Det håller inte.


Teodor Peterson

Kommentar: Under hela säsongen har han känts som ett av Sveriges stora medaljhopp i VM. Väl här blev det en 15:e plats. Inte alls godkänt, förstås.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.