Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Går för totalsegern: ”En del pengar där”

Karl-Johan Westberg.
Foto: BILDBYRÅN
Karl-Johan Westberg.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter två tävlingshelger leder Karl-Johan Westberg Smart Energy Cup.

Nu går han för totalsegern.

– Det är en del pengar där också. Så det är jag sugen på att vinna totalen, säger han inför tävlingarna i Torsby.


Se tävlingarna med Expressen Premium.

I Falun vann 29-årige Westberg sprinten mot flera OS-uttagna åkare. Sedan dess har det varit tävlingsledigt efter att världscuphelgerna i Frankrike och Slovenien ställts in på grund av pandemin. 

– Det var väl lite tråkigt, gjorde väl att man tappade lite suget på något sätt. Men då blir det desto roligare att åka hit. De sista veckorna har det varit det här som gäller. Jag antar att det är många som är sugna på att tävla, säger Karl-Johan Westberg. 

Westberg går för totalsegern

Två tävlingshelger in i Smart Energy Cup toppar Karl-Johan Westberg totalcupen. I Torsby ska han köra sprint i klassisk stil på lördagen som följs upp med 20 kilometer med individuell start på söndagen, även det i klassisk stil. 

– Det blir ett tufft lopp och det kommer bli en ganska kort bana där jag tror det blir ganska mycket klungor. Att hitta några bra att åka med och hålla ett jämnt tempo för att hålla hela vägen tror jag blir viktigt, säger Westberg. 

Boråsåkaren är nöjd med sina prestationer i Smart Energy Cup hittills i vinter.  

– Jag tycker om cuper och ställningar. Det är kul att det har gått bra. Om man ser till programmet framöver tror jag att det kommer finnas tillfällen att kunna åka allt som är kvar, även om man skulle få åka världscup. Det är kul. Jag ser fram mot resten här nu .

Så det blir en satsning mot totalsegern? 

– Ja, men absolut. Det siktar jag på. Det är en del pengar där också. Så det är jag sugen på att vinna totalen. 

”Vi har begränsat kontakterna”

I januari har spridningen av covid-19 varit mycket hög i Sverige. Som skidåkare har Westberg varit extra försiktig för att undvika att smittas av viruset mitt under säsongen. 

– Det skulle jag ändå säga. Jag har träffat lite folk. Jag bor ju tillsammans med Maria (Nordström, skidåkare) och jag skulle inte säga att vi har isolerat oss men vi har ändå begränsat våra kontakter. Och det är väl för att man inte vill bli sjuk. Jag har ändå gjort ett par åtgärder.

TÄVLINGSPROGRAM TORSBY 28-29 JANUARI

Lördag 29 januari

12:00 Sprint, klassisk stil (herrar och damer)

Sändningen i Expressen startar kl 11:50.

Söndag 30 januari

10:00 Herrar 20 km, klassisk stil, intervallstart

12:00 Damer 20 km, klassisk stil, intervallstart

Sändningen i Expressen startar kl 09:50.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.