Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna firandet i VM - krockade med träd

FALUN/STOCKHOLM. Den norske supportern Erlend Holberg, 24, gjorde stor succé när han sprang in i ett träd längs tremilen.

Men det omtalade klippet var bara en bluff.

– Det är ju bra PR. Nu kommer jag att bli känd i hela världen som tremilsmannen, säger Holberg till Aftonbladet.

Flera tävlingar i skid-VM i Falun har lockat över 40 000 åskådare. Både åkare och ledare har hyllat publiktrycket längs spåren, särskilt i mördarbacken där dånet är öronbedövande.

Under tremilen på lördagen gick en person verkligen upp i tävlingen. Therese Johaug hade tidigt spräckt vältet och kunde enkelt gå mot guldet. Men där bakom kämpade Marit Björgen för en silvermedalj.

Sprang rätt in i trädet

Och på det sista varvet, när Björgen gled ner i den långa utförskörningen efter mördarbacken in mot stadion, sprang en ivrigt påhejande person efter norskan längs med spåret.

Mannen i fråga var Erlend Holberg, 24, och hade så pass mycket fokus på Björgen att han missade ett träd som stod rakt i vägen för honom. Personen, som såg ut som en norsk ledare av kläderna att döma, träffade trädet med full fart och blev liggande på marken.

Klippet på Erlend spreds i flera norska och svenska medier och norrmannen blev snabbt en viral kändis.

– Det gick ganska fort och jag var upptagen att följa Björgen så jag såg aldrig trädet, säger Erlend till SportExpressen.

"Tufft att vara norsk supporter"

Norrmannen såg ut att ha fått en rejäl smäll, men skadade sig inte.

– Jag mår ganska bra, det gick bra. Det viktigaste var att heja fram Björgen. Det är ganska tufft att vara norsk supporter. Men det lönar sig när det blir guld och silver, säger Erlend.

Senare framkom det att alltihop bara var en välregisserad bluff. För Aftonbladet avslöjar Erlend att han egentligen spelade in en selfiefilm för egen vinning, som medierna sen plockade upp.

– Det är skoj oavsett, säger han till tidningen.

Hans Pontusson, säkerhetschef för VM avråder skidfansen på plats att agera som Erlend.

Avråder du norrmän från att ta löpningar längs med spåret?

– Jag vill absolut avråda alla från att göra såna här löpningar längs med spåret, för det stör både tävlingarna och kan tydligen utgöra en fara för personen själv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.