Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mysteriet kring Kalla: ”Ingen förklaring”

Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

FALUN/STOCKHOLM. Linn Svahn knäckte Therese Johaug och tog en sensationell seger i Falun.

Andra hade det kämpigare. 

Ebba Andersson slogs om en pallplats men föll – och över två minuter efter täten gick Charlotte Kalla i mål som 46:a(!).

– Det var längesen det kändes så här dåligt, säger Kalla.

Flera svenskor fanns med i toppen under lördagens masstart på tio kilometer klassiskt i Falun. Bäst av alla gick det för Linn Svahn. 21-åringen stod för ännu en succé när vann och visade att hon är mer än bara en sprintspecialist. 

Tyngre gick det för Charlotte Kalla.

Efter den starka comebacken i världscupen förra helgen med en sjundeplats gick 33-åringen under lördagen i mål som 46:a. I mål var hon över två minuter efter Svahn.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det var längesen det kändes så här dåligt. Det kändes som jag körde med handbromsen på. Det är inte kul att tävla när det är på den här nivån, säger Kalla.

Under loppet föll Kalla i slutet på en backe. Men efteråt vill hon inte skylla prestationen på händelsen.

– Det hade mindre betydelse, det var någon isfläck som jag inte hade uppmärksamhet på. Ja vet inte, det kändes bara stumt. Jag får sätta mig ner och analysera, säger hon.

Inte heller förbundskaptenen Magnus Ingesson hade någon förklaring på Kallas bottennapp.

– Det är ett frågetecken, hon har ingen förklaring själv. Hon upplever det som en handbroms. Jag kan inte komma ihåg att hon varit så långt ned i världscupen. Man tänkte att förra helgen var ett steg mot något positivt och att det hade stabiliserats, säger Magnus Ingesson.

Kan hennes insjuknande i covid-19 vara det som spökar?

– Någonting är det ju. Men det är så nytt det här, så man vet inte. Det är inte så många uthållighetsidrottare som haft sjukdomen för att se hur den påverkar. Vissa verkar klarar sig bättre än andra, det är svårt, säger Magnus Ingesson.

Ebba Andersson: ”Förbannad”

Ebba Andersson såg länge ut att kunna göra upp om segern i loppet. Men i en av de avslutande utförsåkningarna kunde inte heller hon hålla balansen och föll. 23-åringen gick tillslut i mål som 10:a.

– Jag har fullt upp med att tygla den ilska som jag har inom mig just nu efter att jag klanta till det där inför avgörandet, säger Andersson.

Vad var det som hände?

– Det som händer är att jag på något sätt lyckades korsa mina skidor, jag vet inte hur, och helt plötsligt är jag nere på backen. Jag hade ingen chans att parera för det. Jag känner mig förbannad på mig själv att jag inte ger mig själv chansen. Jag hade verkligen tro på min avslutning i dag och de i kombination med bra skidor gör det extra surt. Nä det var inte så där jag inte hade hoppats på.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.