Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fridas svar – på rivalens utspel: ”Jag står för det”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Frida Karlsson fällde Jessica Diggins under Tour de ski, blev straffad och åkte hem.

”Hela världscupen var arg å mina vägnar”, skrev Diggins på sin blogg.

En bild Karlsson inte delar fullt ut.

– Det skulle jag inte påstå, säger svenskan.

Hon kom, hon såg, hon åkte hem.

Frida Karlssons Tour de ski fick ett dramatiskt slut redan efter den fjärde etappen i Oberstdorf. Svenskan jagade totalsegern i touren och gick vidare från sprintkvalet.

Då tog resan slut redan i kvartsfinalen. Där klev Frida Karlsson in framför rivalen Jessica Diggins som föll ner i snön. Amerikanskan slog sig blodig, kom sist i loppet och missade viktiga sekunder i sammandraget.

Frida Karlsson då? Hon varnades, straffades med tre minuters tillägg och valde bryta Tour de ski. 

– Det var ett misstag av mig som jag fick stå mitt kast för. Mer än så känner jag inte över det. Jag har sagt förlåt till alla jag kan. Jag kom hem och fick lite mer förberedelse inför OS, säger Karlsson från landslagets uppladdning i Livigno.

Diggins utspel: ”Nästintill enhälligt raseri”

Jessica Diggins var fåordig efter incidenten med Frida Karlsson, men desto mer utförlig i sin blogg. Efter Tour de ski publicerade amerikanskan ett långt inlägg med hennes upplevelse av tävlingarna runt nyår.

”I ärlighetens namn, det var ganska lätt för mig att släppa min frustration när hela världscupen var arg å mina vägnar. Nästintill enhälligt raseri är en otrolig sak att bevittna och jag kände mig extremt stöttad av alla omkring mig”, skrev Diggins.

Det är en upplevelse som Frida Karlsson inte delar.

– Nej. Det skulle jag inte påstå. Jag var arg på mig själv och det var säkert hon också. Jag gjorde en miss och sånt händer. Jag sökte upp henne och bad verkligen om ursäkt. Då lät det som att hon var ganska förlåtande.

Så du kände inte att det var en frustration mot dig från alla i världscupen?

– Nej. Jag gjorde en miss och det är många beslut som tas under en sprint. Jag tog ett felbeslut och sedan står jag för det. Jag vet inte vad mer jag kan göra då. 

TV: Calles OS-utspel: ”Ett misslyckande annars”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.