Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlssons nya kross: ”Rekordet är mitt!”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Frida Karlsson.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Karlsson och pojkvännen William Poromaa på Idrottsgalan i vintras.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Frida Karlsson, 20, har inte slarvat med sommarträningen.

I dag testade supertalangen sina krafter i Hallstatestet – och slog Ebba Andersson rekord.

”Nu är rekordet mitt!”, skriver Karlsson på Instagram.

Frida Karlsson var inte helt nöjd med förra säsongen. Hon slog visserligen Therese Johaug på tremilen i Holmenkollen, men hon hade också en hel del problem.

Till exempel stoppades Karlsson från att tävla under en period på grund av ”avvikande resultat i en hälsokontroll”.

– Det har varit en skitsäsong om man ser till helheten. Samtidigt har jag lärt mig mer än någonsin och det jättemycket jag tar med mig till kommande säsonger, förklarade 20-åringen i en intervju med SportExpressen i våras.

Sen dess har hon kämpat för att bygga upp sin kropp inför den kommande säsongen, där VM i Oberstdorf är den stora höjdpunkten. Och träningen verkar ge resultat.

Rekordet hålls hemligt

I dag slog Frida Karlsson alltså till med ett nytt rekord i det klassiska Hallstatestet.

Vad testet går ut på? Man springer en 1 800 meter lång bana upp för Hallstaberget i Sollefteå, där medellutningen ligger på tolv procent.

I runt 40 år har olika idrottare testat sin kondition i Hallstatestet och det tidigare rekordet hade hennes landslagskompis Ebba Andersson, som tagit sig upp för berget på tiden 8,56.

Exakt hur snabb Frida Karlsson var hålls dock hemligt.

”Tiderna blir enligt tradition inte officiella men enligt uppgifter ska rekordet ha slagit med god marginal”, skriver Sollefteå Kommun på Facebook.

Världscuppremiär i Finland

Hur det blir med den kommande säsongen är fortfarande oklart, med tanke på coronapandemin. Enligt det nuvarande programmet blir det dock världscuppremiär precis som vanligt i slutet av november med tävlingar i finska Ruka.

Efter det väntar tävlingshelger i Lillehammer, Davos och Dresden innan det är dags för Tour de ski.

På andra sidan nyår väntar sen fyra tävlingshelger (Ulricehamn, Lahtis, Falun och Nove Mesto) innan VM startar den 23 februari 2021.

https://www.instagram.com/p/CCDksLgp86m/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.