Frida skriver på nytt avtal – efter succén

Se ”Skidsnack-galan 2020” med Expressens Philip Gadd, Ludvig Holmberg och Tomas Pettersson.
Foto: Adidas.
Foto: Adidas.
Foto: Adidas.
Foto: Adidas.

Frida Karlsson, 20, har fått ett sanslöst genombrott i skidvärlden.

Nu belönas hon – med ett tungt sponsorkontrakt.

– Jag vill ha möjligheten att kunna påverka andra, framför allt kommande generationers sportstjärnor. Att på vägen kunna ha de bästa förutsättningarna att själv utvecklas som skidåkare är inte heller helt fel, säger Karlsson.

Frida Karlsson är bara 20 år gammal, men har redan tagit både guld, silver och brons på VM. I vintras visade hon också klassen genom att knäcka Therese Johaug på tremilen i Holmenkollen.

Nu laddar Karlsson för en ny säsong och har samtidigt passat på att knyta till sig en ny sponsor. Och det är en tung aktör som kliver in för att stötta henne: Adidas.

Enligt Aftonbladet handlar det om ett avtal på fyra år som skapar ”ekonomisk frihet”.

– Fridas meritlista som 20-åring är imponerande, samtidigt som hon är i början av sin karriär. Hennes attityd, professionalism och viljan att bli bäst är precis vad vi letar efter i ett samarbete, säger Krystof Mejstrik som är general manager på Adidas i Norden.

”En otrolig inställning”

Han fortsätter:

– Dessutom känns det spännande att öka vår närvaro inom vintersport på den här nivån då vi vet att det finns ett stort intresse för just elitskidåkning hos våra konsumenter. Det är en självklarhet för Adidas att ha närvaro i en bredd av idrotter.

Frida Karlsson själv är nöjd med sitt nya avtal.

– Där jag är i min karriär just nu kan jag inte tänka mig en mer passade samarbetspartner än Adidas. Våra värderingar stämmer överens och jag tycker att deras devis – att vi genom sport har möjligheten att förändra liv – är en otrolig inställning. Jag vill ha möjligheten att kunna påverka andra, framför allt kommande generationers sportstjärnor. Att på vägen kunna ha de bästa förutsättningarna att själv utvecklas som skidåkare är inte heller helt fel, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.