Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida om bilderna: ”Jag blev chockad”

Foto: BILDBYRÅN
Karlsson i duell mot Tandrevold.Foto: TV2 Norge

SOLLEFTEÅ. Bilderna har redan förbluffat hela Norge.

Nu berättar Frida Karlsson, 21, om kraftprovet – och bemöter kritiken.

– Tycker de att jag fuskade? Då får jag väl köra om då, säger Karlsson med ett skratt.

Tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” i TV4 får en fortsättning i vinter – med flera världsstjärnor inom vinteridrott bland deltagare.

Sveriges lag består av Frida Karlsson, Teodor Peterson, Anna och Emil Jönsson Haag. I Norges lag finns bland annat Marit Björgen med.

Årets säsong har redan börjat sändas i norska TV2, då under namnet ”Landskampen”.

Och redan i det första avsnittet stod Frida Karlsson för en exceptionell prestation.

Eller som Emil Jönsson Haag säger i avsnittet:

– Det här är det sjukaste som har sänts på tv.

”Jag fick en chock”

Vad han syftade på? Frida Karlssons insats i momentet ”jägarvila” där man sitter med ryggen mot en vägg och benen böjda 90 graders vinkel.

Karlsson vann duellen mot norska skidskytten Ingrid Landmark Tandrevold efter att ha suttit i jägarvila i osannolika 30 minuter och elva sekunder.

– Jag hade kunnat stå längre, säger Frida Karlsson i programmet.

När SportExpressen nu träffar Frida Karlsson under det pågående landslagslägret i Sollefteå berättar hon om det smärtsamma kraftprovet.

– Det gjorde sjukt ont. Jag skakade efter fyra minuter. Man kom upp i smärtnivå som var hög och sen var frågan hur länge man kan lida. Jag tänkte: ”Hon lider minst lika mycket, då ska jag lida lite till”, säger Karlsson.

– Men jag fick en chock i början. Det var en speciell känsla. Sen kom jag in i andra andningen.

Svarar efter kritiken

Hyllningarna vällde in efter att inslaget sänts i norska TV2. Men det kom också en del kommentarer i sociala medier om att Frida Karlsson inte riktigt stod i 90 grader.

Hon själv bara ler.

– Tycker de att jag fuskade? Då får jag väl köra om då, säger Karlsson med ett skratt.

Programmet sänds i Norge nu, men i Sverige först efter årsskiftet. Vad tycker du om det?

– Det tycker jag är lite tråkigt, att det inte sänds samtidigt. Man vill ju inte spoila för mycket innan det sänts i Sverige. Det är ett bra program, det är tråkigt att Norge får vara steget före där.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.