Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frida Karlssons nya plan – efter succén

Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Förra säsongen innehöll stora framgångar för Frida Karlsson med bland annat tre medaljer i skid-VM.
Men inför den här vintern kommer hon förändra lite i sin mentala plan som hon lägger stor vikt vid. 

– Det blev lite mycket i våras och det var mycket att ta in och landa i, säger 20-åringen till SVT Sport.  

Frida Karlsson lyste verkligen upp förra skidsäsongen. Den unga talangen tog stor plats i landslaget, särskilt under skid-VM i Seefeld och blev så småningom en stjärna. 

Med en bronsmedalj i 30 km fristil, silver i 10 km klassiskt och guld i stafetten östes lovord och många jämförde henne med norska stjärnan Therese Johaug. 

– Det har varit lite annat faktiskt. Det blev lite mycket i våras och det var mycket att ta in och landa i, säger Frida Karlsson till SVT Sport.  

”Vill behålla personligheten” 

På Frida Karlsson väg mot toppen har hennes mentala coach Stig Wiklund, som tidigare stöttat profiler som Helena Ekholm och Johan Olsson, betytt mycket. 

I intervjun med SVT Sport berättar den unga längskidåkaren att man har justerat hennes mentala plan efter framgångarna.

– Jag har jobbat på att försöka behålla personligheten Frida Karlsson och fortsätta vara trygg i mig själv. Dessutom har jag gått in och jobbat mot prestation lite senare i år än vad jag brukar göra.

Att skjuta lite på att jobba med prestationsmål handlar om att dels få ett år att landa i landslaget och världscupssammanhang. 

Det för att kunna nå det långsiktiga målet:

– Det är om fem år jag ska vara som bäst, avslutar hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.