Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida Karlssons ilska: ”Blir bara en parodi”

Frida Karlsson
Foto: SVT

RUKA. Frida Karlsson var till slut fyra i mål i jaktstarten. 

Efter loppet var svenskan riktigt förbannad – på banan i Ruka.

– Det blir parodi, säger Frida Karlsson. 

Therese Johaug var överlägsen i jaktstarten i Ruka. 

Därefter följde en avvaktande klunga av Frida Karlsson, Ebba Andersson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist tillsammans med ryskorna Natalja Neprjajeva och Tatjana Sorina. 

Efter en dramatisk avslutning med en krasch i sista backen där Linn Svahn och Maja Dahlqvist gick omkull var Karlsson fyra i mål, efter Sorina och Andersson.

– Kraschen hände precis framför mig så jag fick försöka parera det, säger Karlsson som var riktigt irriterad efter målgång och riktade skarp kritik mot banan i Ruka:   

– Den håller inte för en jaktstart, jag tycker inte alls det är kul. Det blir bara parodi av det hela. Du får vara svagare och tjänar på att ligga bak, för du tjänar när det går ner. 

Hur kändes det annars där ute?

– Det var skittråkigt. Det spelar ingen roll där ute hur stark du är för backen är för kort och får du några sekunder så täpps det igen utför, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag känner mig stark i kroppen men jag får inte ut något ur kroppen så det spelar ingen roll.

Vinnaren Therese Johaug var desto gladare efteråt.

– Det känns väldigt skönt att vinna. Det här var mitt stora mål i början av säsongen. Jag visste att de skulle jaga mig bakifrån, men jag fokuserade bara på mig själv, säger Johaug.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.