Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frida Karlssons besked efter kraschen i Norge

Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Frida Karlsson med mamma Mia.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Frida Karlsson kraschade under ett rullskidelopp i Norge förra veckan.

Men nu lämnar hennes mamma Mia Karlsson lugnande besked.

– Hon är fit for fight och de är på väg till Frankrike i morgon bitti, säger hon.

Toppidrottsveckan är en idrottsinstitution i Norge. Där brukar både norska och svenska längdskidåkare mötas på asfalt som ett slags uppladdning inför vintern. 

Förra veckan var det dags – men för Frida Karlsson slutade 25-kilometersloppet med en krasch in i ett räcke. 

– Jag blev förbannad. Jag kände tidigt att något var fel, men jag fortsatte att åka. Plötsligt släppte det ordentligt. Då åkte jag in i ett räcke. Jag reste mig upp, men det var för farligt att fortsätta, sade hon till VG efter det. 

Arrangörerna lånade ut rullskidor till åkarna, och efter var hon kritisk mot dem.

– Jag har sagt att jag tycker att det är riktigt dåligt. Jag hade otur. Det var bara mig det hände med. Det är väldigt dåligt att när man måste låna rullskidor, så är de dåliga när man lånar dem, säger Karlsson.

”Fit for fight”

Nu lämnar hennes mamma ett lugnande besked, Frida Karlsson är redo och med på resan till Frankrike med skidlandslaget i morgon.

– Jo, men det är faktiskt helt okej. Hon är fit for fight och de är på väg till Frankrike i morgon bitti, säger Mia Karlsson.

Hon kan vara med på lägret?

– Ja, det finns ingen annan plan.

Mia Karlsson fortsätter:

– Hon är lite blåslagen men fit for fight och ute och tränar på förmiddagen i dag.

Det norska Idrottsförbundet har även hört av sig under morgonen för att kolla läget med Frida Karlsson, via ett sms till hennes mamma.

– Jag fick ett sms från Norges idrottsförbund i dag imorse där de hoppas hon mår bra och ja hon mår bra. Men det är bra att de har omtanke. Jag har inte hunnit svara på det, men jag ska göra det så de inte behöver vara oroliga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.