Frida Karlsson tränar med Tysklands landslag – åker på läger

OVÄNTAT BESKED. Frida Karlsson finns inte med på något av Sveriges läger under försäsongen - men i stället väljer Karlsson nu att åka på läger med tyska landslaget.
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KALLE PARKKINEN / BILDBYRÅN

Frida Karlsson har valt att stå utanför svenska landslaget.
I stället tar hon nu en ny väg.

Nästa vecka kommer Frida Karlsson att vara på läger med Tyskland - samtidigt som Sverige tränar på samma ort.
– Det här tror jag blir bra, säger Mia Karlsson, mamma och manager till Frida Karlsson, till VG

Det var i maj det blev klart att tre av Sveriges hetaste skidstjärnor kommer att stå utanför landslaget under försäsongen.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn väljer alla i stället ett eget träningsupplägg fram till säsongsstarten i slutet av november.

Under sommaren har de tre utbrytarna tränat tillsammans vid olika tillfällen - men nu tar Frida Karlsson allt ett steg längre.

När Tysklands damlandslag kommer till Sverige för läger i Torsby nästa vecka kommer Frida Karlsson att ansluta till tyskorna som bland annat har stjärnåkarna Victoria Carl och Katharina Hennig i laget.

Svenska svaret: Ingen dramatik

– Fridas nya situation är spännande på många sätt. Hon har väldigt hög kapacitet, men Hennig och Carl har andra styrkor så de kan kanske lära av varandra, säger Per Nilsson, personlig tränare för Frida Karlsson till VG.

Det är just Per Nilsson som ligger bakom det överraskande träningssamarbetet. Den här säsongen är Nilsson inte bara personlig tränare för Karlsson - utan även tränare för det tyska damlandslaget.

Det som gör allt extra speciellt är att även det svenska landslaget finns på läger i Torsby samtidigt som Frida Karlsson och Tyskland.

– För oss är det ingen dramatik. Det blir inte så speciellt, säger Byström till VG.

Enligt Per Nilsson har Frida Karlssons försäsong varit bra så här långt.

– Hon har utvecklat kapaciteten, det har vi sett på några pass. Det pekar uppåt på i stort sett alla träningsmoment, säger Per Nilsson till VG.


LÄS MER: Frida om attacken på Kallas staty: ”Fattar inte” TV: Frida Karlssons visar upp nya livet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.