Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fourcade: "Johaug får betala priset"

Therese Johaug.
Foto: Berit Roald / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Martin Fourcade.
Foto: Alexander Vilf / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Martin Johnsrud Sundby stängdes av i två månader efter att ha brukat för stora mängder av en astmamedicin.

Nu riskerar Therese Johaug att stängas av i 14 månader efter att ha åkt fast för anabola steroiden clostebol.

Ett alldeles för hårt straff menar skidskyttestjärnan Martin Fourcade.

– Jag är rädd för att Johaug får betala priset för den milda Sundbydomen, säger Fourcade till TV2.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Det har stormat en hel del kring norsk skidåkning under 2016. I somras uppdagades det att fjolårssäsongens stora herråkare, Martin Johnsrud Sundby, brukat för stora mängder av astmamedicinen Ventoline. Han dömdes till två månaders avstängning för förseelsen.

Några månader senare åkte fjolårssäsongens totala gigant, Therese Johaug, dit för doping. Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol efter att - enligt hennes utsago - hennes läkare missat att en läppsalva innehöll det förbjudna ämnet.

Johaug riskerar nu 14 månaders avstängning och det är alldeles för hårt om man frågar skidskyttets stora stjärna Martin Fourcade.

"Tror hon är oskyldig"

Fransmannen har pratat med Johaug och tror på hennes berättelse.

– Jag tror verkligen att hon är oskyldig. Eller, oskyldig är kanske svårt att säga när man har fått i sig doping, men jag tror verkligen på det hon säger. Jag tycker att straffet är för hårt, säger han till TV2.

Fourcade tycker att Sundbydomen är svårare att uttala sig kring. Samtidigt menar han att den mediala domen gentemot Sundby har varit väldigt snäll, något som Johaug kan ha fått sota för.

– Jag är rädd för att Johaug får betala priset för den milda Sundbydomen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.