Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förvirringen kring hjältens comeback

Emil Jönsson Haag. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Emil och Anna Jönsson Haag. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Marcus Hellner och Emil Jönsson Haag med medaljerna från sprinten på VM 2011. Foto: NILS JAKOBSSON / © BILDBYRÅN

Emil Jönsson Haag lade ner karriären förra året. 

Ett tag såg det ut som att 33-åringen skulle göra comeback på SM i helgen – men nu kommer ett nytt besked.

”Trodde mitt namn skulle ramla bort på lagledarmötet”, skriver Jönsson i ett sms.

Emil Jönsson Haag är Sveriges mest framgångsrika sprinter på herrsidan genom tiderna. Svensken har bland annat 13 segrar i världscupen och två OS-medaljer på meritlistan. 

Jönsson Haag valde att lägga ner karriären efter förra säsongen, och han och hustrun Anna Haag gjorde sina sista tävlingar under världscupavslutningen i Falun i mars. 

 

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

Emil Jönsson gör inte comeback på SM

Sedan avskedet från elitkarriären har Jönsson Haag bland annat varit guide åt den synskadade åkaren Zebastian Modin. Duon slutade fyra i sin första tävling tillsammans. 

Under fredagen såg det ut som att Emil Jönsson skulle göra comeback i sprintsammanhang. 33-åringens namn dök upp i startlistorna till lördagens SM-sprint som avgörs i Sundsvall. Jönsson Haag hade startnummer sex i prologen, och skulle ställas mot bland annat landslagsåkarna Calle Halfvarsson, Teodor Peterson och Oskar Svensson. 

Men det blir ingen comeback för Jönsson. Det var helt enkelt inte meningen att hans namn skulle hänga med i de slutgiltiga startlistorna. Jönsson Haag befinner sig just nu i Åre och jobbar som volontär inför alpina VM – något han kommer göra även på lördagen.

”Hade tyckt det skulle vara kul. Men kommer jobba här på VM i Åre i stället! Trodde mitt namn skulle ramla bort på lagledarmötet... Så jag blir alltså kvar här i Åre och jobbar som volontär”, skriver Jönsson i ett sms.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H--_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-R