Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förväntar mig att hon ska komma dundrande”

Moa Lundgren blev åtta i fristilsloppet i Nove Mesto.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: ROLF SIMEON / IMAGO/IBL

Moa Lundgren vet vad hon vill i söndagens jaktstart.

Planen är att ta rygg på Ebba Andersson och bita sig fast bakom landsmaninnan.

– Jag förväntar mig att hon ska komma med en dundrande start och att jag kan få ta rygg på henne. Det är min plan, säger Lundgren.

Moa Lundgren slog till med tangerat personbästa när hon blev åtta i det individuella 10-kilometersloppet i fristil i Nove Mesto. 

Under söndagen är det dags för ett nytt 10-kilometerslopp, men den här gången i klassisk stil i en jaktstart som baseras på tiderna från fristilsloppet.

Moa Lundgren fick planen klar för sig direkt när hon såg utgångsläget inför jaktstarten.

– Jag såg att det var sju sekunder upp och sex sekunder ner till Ebba så jag förväntar mig att hon ska komma med en dundrande start och att jag kan få ta rygg på henne. Det är min plan, sedan får vi se vad som händer, säger Lundgren.

Moa Lundgren om planen inför jaktstarten

Förutom att lyckas hänga på Ebba Andersson hoppas Moa Lundgren också på att det ska vara hårdare spår än under lördagen.

– Jag vill nog gärna att det ska vara hårdare i spåret, det hade jag velat i dag också. Därför tycker jag det är ännu större att jag lyckas åka så bra, för jag åker mycket på kraft och det var inte så fördelaktigt i dag.

Charlotte Kalla slutade tolva i fristilsloppet och startar 16 sekunder efter Moa Lundgren. Kalla är glad över Lundgrens fina lopp.

– Det är jättekul att hon håller i åkningen så bra, att hon både öppnar starkt och kan hålla i det. Det blir ett spännande utgångsläge för henne i morgon, säger Kalla.

Och för dig?

– Det vore kul om vi skulle kunna jobba tillsammans i en grupp. Men vi får se, Moa och Ebba är en bit framför mig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.