Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvann: ”Har varit ett helt förfärligt år”

Här är några av dagens största sportnyheter.
Hon tog en pallplats i världscupen och målades upp som en medaljkandidat i OS.Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN
Sedan började mardrömmen för Kathrine Harsem, 31: ”Förbannad och ledsen.” Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

FALUN. Hon tog en pallplats i världscupen och målades upp som en medaljkandidat i OS.

Sedan började mardrömmen för Kathrine Harsem, 31. 

Nu väljer hon att berätta om sin tunga period.

– Jag var förbannad och ledsen, säger hon till Dagbladet

I januari 2018 tog norskan Kathrine Harsem sin första pallplats i världscupen.

Harsem vann sprintprologen i Planica, men i finalen fick hon se sig slagen av suveränerna Stina Nilsson och Maiken Caspersen Falla. 

På för-VM i Seefeld blev hon fyra, och inför OS i Pyeongchang målades hon upp som ett medaljhopp. Men succén i OS uteblev. Harsem slutade först på 17:e plats, slagen av tre norskor.

Sedan kom motgångarna. Glädjen försvann för genombrottsåkaren. 

– Jag har haft ett år med fruktansvärt mycket motgångar. Det har varit jättetufft. Helt förfärligt, säger hon till Dagbladet. 

Kathrine Harsem drabbades av motivationsproblem. En del av henne ville inte hålla på med skidåkning, en annan ville bevisa att hon fortfarande var en bra åkare. 

Säsongen 2018/2019 blev även den blytung. Bland annat kollapsade Kathrine Harsem under ett rullskidslopp och hon blev till slut petad från det norska landslaget.

Kathrine Harsem om tunga tiden

Men under vintern har något hänt. Harsem säger att hon har fått glädjen tillbaka. Hon har vunnit ett par lopp i norska cupen och även fått göra comeback i världscupen. 

Nu drömmer hon om att nå samma nivå som hon befann sig på för två år sedan.

– Jag tror att jag kan komma tillbaka, men det tar längre tid än jag vill, säger hon.

– Kroppen glimtar till med bra lopp ibland, men det går upp och ner. Det är kroppens sätt att säga ifrån, att jag behöver mer tid. Målet är att komma tillbaka dit jag har varit. Jag tänker på succén i Planica varenda dag, säger Kathrine Harsem till Dagbladet

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.