Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Förstår varför Kalla brutit med landslaget"

Martine Ek Hagen.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Charlotte Kalla.
Foto: Henrik Isaksson/Ibl

Charlotte Kalla har brutit med längdskidlandslagets träningsgrupp. Norskan Martine Ek Hagen har blivit petad från sitt landslag och vill träna med Kalla i stället.

– Jag förstår varför hon har slutat träna med landslaget. Hon får gärna träna med mig i stället. Det skulle bli bra, säger Ek Hagen till Dagbladet.


Gillar du sport? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla sportnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Den 26:e april meddelade Charlotte Kalla att hon bryter med längdskidlandslagets träningsgrupp kommande säsong.

– Jag vill prova något nytt i min karriär. Efter tio år i landslaget är jag nu redo att göra förändringar och följa ett upplägg jag har stark tro på. Jag tror att resultatet av samarbetet med min personliga tränare Magnus Ingesson blir bättre om vi kontinuerligt kan träffas för uppföljning, planering och teknikarbete, sa Kalla då. 

"Förstår varför hon har brutit med landslaget"

Norskan Martine Ek Hagen har tagit flera medaljer på junior- och ungdomsmästerskap, men hon får inte plats i det norska landslagets träningsgrupp nästa säsong.

Nu skulle hon vilja träna med den svenska stjärnan i stället.

– Jag förstår varför hon har brutit med landslaget. Hon har haft en negativ utveckling, och då är det inte dumt att prova något nytt, säger Ek Hagen till Dagbladet och erbjuder sig själv som ny träningskamrat till svenskan.

– Hon får gärna träna med mig i stället. Det skulle bli bra. Jag har tillräckligt många norskor som jag kan träna med, men jag har ett bra förhållande till Kalla. Jag skulle inte säga nej till att träna med henne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.