Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Försökte övertala henne – kommer kanske tillbaka”

Bomben: Stina Nilsson byter sport – blir skidskytt.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Nyheten om Stina Nilssons byte till skidskytte slog ner som en bomb i idrotts-Sverige.

Längdchefen Daniel Fåhraeus var lika förvånad som många andra.

– Det är klart att jag försökte övertala henne. Hon svarade att hon kanske kommer tillbaka i framtiden, säger han till DN.

Stina Nilsson, 26, har vunnit guld i både OS och VM.

Nu är skidkarriären över.

I söndags meddelade Nilsson att hon lämnar skidlandslaget för att i stället satsa på skidskytte. I en intervju med Dagens Nyheter berättar nu längdchefen Daniel Fåhraeus om samtalet med Nilsson.

– Jag blev jätteförvånad, så klart. Hon var så otroligt färdig med det beslutet. Hon sa att det var något hon tänkt på sedan hon var väldigt ung. Det är klart att jag försökte övertala henne. Jag frågade om hon verkligen var färdig med det beslutet, säger han till tidningen.

Stina Nilsson öppnade för att återvända

Fåhraeus berättar vidare att Stina Nilsson under samtalet lämnade en dörr på glänt.

– Hon svarade att hon kanske kommer tillbaka i framtiden. Hon har ju vunnit det som vinnas kan och har motivation att gå över till något nytt. Det var ett modigt beslut. Jag sa att det var tråkigt för oss men grattis till henne, säger han.

SportExpressen kunde nyligen avslöja kaoset i det svenska skidlandslaget där tre stjärnor överväger att lämna landslaget. Uppgifterna om att två ledare lämnar truppen bekräftades dagen efter.

Herrtränarna Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson lämnade sina tjänster.

Daniel Fårhaeus har under de senaste dagarna ringt runt till andra åkare i landslaget för att försöka bilda sig en uppfattning om läget.

Vad som sades?

– Det håller vi internt. Vi ser över hela organisationen, det gäller tränare och vallare också. Jag pratar med så många som möjligt för att se vad det finns för behov och förväntningar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.