Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förbundskapten: Det blir bragdguld också

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Efter loppet samlades de svenska skidstjärnorna för att hylla Johan Olssons insats.

Förbundskaptenen Lars Öberg menar att Olsson borde vara en favorit till bragdguldet.

– Att på ett världsmästerskap, på den tuffaste distansen, kunna rycka så som han gjorde. Det blir svårt att slå, säger han till SportExpressens live-TV.

Johan Olsson avslutade ett framgångsrikt VM-spel med en otrolig insats. Guldet får hans svenska landslagskamrater att hylla insatsen.

– Jag är så glad för Johans skull. Det är han man ska gratta, han har gjort ett jävla jobb, säger Marcus Hellner i SportExpressens live-TV.

"Nummer ett i Sverige"

– Han är nummer ett nu i längdsverige. Man får försöka ta efter hans grejer, det ska bli kul att få träna med honom, säger han.

Sveriges förbundskapten Lasse Öberg mötte SportExpressens live-TV i Val di Fiemme, påtagligt lättad och glad över Olssons insats.

– Att få avsluta ett så lyckat VM med en guldmedalj är som pricket över i:et. Det känns fruktansvärt bra.

"En riktig bragd"

Öberg menade också att Olsson måste ha en bra chans på bragdguldet.

– För mig känns det som en riktig bragd. Att på ett världsmästerskap, på den tuffaste distansen, kunna rycka så som han gjorde. Det blir svårt att slå.

Förbundskaptenen har tidigare varit vallare i landslaget och följt Olssons karriär på nära håll.

– Det var extra starkt för mig personligen att det var just Johan som fick göra det här.

Södergren om taktiken

Anders Södergren låg länge i täten i den jagande klungan och hjälpte till med farthållningen. Han menar att taktiken stjälpte konkurrenterna.

– Jag kände att ska vi ha något med det här att göra, måste vi vara med tidigt. Vi lyckades hålla bra fart hela loppet och det är det som är medicinen för att slå de här grabbarna. Vi har inte farten att slå dem i spurten, säger han till SportExpressen.se.

Vad säger du om taktiken?

– Vi sa att om vi är pigga så ska vi försöka. Och det lyckades i dag. Kul att se att det inte behöver bli som det varit i alla senaste femmilar. Det blir som att man bjuder in alla de här spurtkanonerna, säger han.

Blir det fest i kväll?

– Ja, någonting kommer vi att fira, det kan jag lova.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.