Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förändringen inför VM: ”Kan förstöra”

Kallas glädjebesked inför VM: "Ryggen är i schack"
Foto: LISI NIESNER / BILDBYRÅN REUTERS
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Iivo Niskanen lämnar inget åt slumpen.

Den tidigare olympiska mästaren bestämde sig, med en vecka till VM i Oberstdorf, att håret skulle ryka.

– Jag måste ha solskydd första dagarna – bränner jag hårbotten kan jag förstöra femmilen, säger han till Dagbladet.

Först och främst gjorde han det för att slippa gå till frisören. I stället stod han hemma och rakade av det själv, något han visade upp på Instagram.

– Det är en coronafri frisyr. Jag vill inte utsätta mig för infektionsrisk genom att gå till frisören, säger han till norska Dagbladet.

Finländaren menar att det även kan vara en fördel i spåret.

– Dessutom är denna frisyr historiskt en garanti för bra resultat. Alla som följer skidor vet hur snabbt det gick och bra resultat denna frisyr gav i Seefeld. Det råder ingen tvekan om det, säger han med glimten i ögat.

”Kan förstöra femmilen”

Han refererar bland annat till norska konkurrenten Martin Johnsrud Sundby som plockade hem två guld i VM i Seefeld, med inte speciellt mycket hår på huvudet.

Det utlovas solsken och upp mot 18 grader i Oberstdorf under mästerskapets inledande dagar. Att ha mindre hår på huvudet är så klart bra när det är varmt. Men när solen gassar gäller det att ha koll.

– Jag måste komma ihåg att ha mycket solskyddsfaktor de första dagarna. Om jag bränner hårbotten kan den förstöra femmilen.

Och just femmilen, den avslutande tävlingen, är Niskanens tydliga mål för mästerskapet.

– Ska du vinna guldet måste du lyckas med allt. Jag tror inte Bolshunov är den enda utmanaren, säger han.

Frida Karlsson slår tillbaka mot uppgifterna: "Ingenting som stämmer"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.