Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”För första gången i livet skiter jag i det”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Svensk skidåkning får klara sig utan Emil Jönsson och Anna Haag nästa säsong.

De är upptagna med att leva sina nya liv. 

"Vi försöker få ett hum om vår framtid. Det är inte det lättaste, men det är spännande och utmanande och motiverande", skriver Haag i sin blogg. 

Paret Emil Jönsson och Anna Haag hade 14 respektive tolv säsonger i världscupen i den svenska landslagsdräkten när karriärerna summerades. Jönsson hade två brons från Sotji-OS, Haag ett guld från Sotji-OS i stafett och två silver från Vancouver-OS.

Mitt under OS i Pyeongchang fattade de vi ett gemensamt beslut att lägga skidorna på hyllan. Nu under våren gör stjärnorna sitt bästa för att acklimatisera sig till ett liv utan proffsidrott.

 

LÄS MER: Anna Haag hyllar Marit Björgen: ”Verkligen saknad” 

 

Haag om nya livet

Haag har skrivit om omställningen i ett blogginlägg med rubriken "Det nya livet". Hon erkänner att deras planer är långtifrån spikade. 

"Dagarna här hemma rullar på rätt fort, vi försöker styra upp allt vi inte hunnit med under vintern, planera bröllop och sen försöka få ett hum om vår framtid. Det är inte det lättaste, men det är spännande och utmanande och motiverande. Många tankar och många bollar i luften, emellanåt lite för många kanske, men samtidigt är det nog så vi måste börja", skriver Haag. 

"Nu skiter jag i det"

En betydande förändring är redan satt i verket. Haag tillåter sig själv numera att följa ett betydligt mindre strikt träningsschema. 

 

LÄS MER: Avslöjar kuppen: ”Jag skrev det på Haags rumpa” 

 

"Vissa dagar räcker det med styrka. Och jag kan sticka ut och springa i halvhårt tempo i en timme, och sen är jag klar. Hade det varit tidigare år i april hade jag nog känt mig stressad över att jag antingen gör för lite eller tränar för mycket, för april är ju månaden då vi brukar prioritera att återhämta oss lite. Nu gör jag lite det jag känner för. Och jag, för första gången i mitt liv, skiter i timmarna!", skriver hon. 

"I juni har jag tänkt börja springa lite löptävlingar, så jag försöker sakta men säkert komma igång med löpningen. Kanske var jag lite ivrig de sista två dagarna, då jag idag har sån jäkla träningsvärk att jag nog inte ska springa på någon dag."

 

LÄS MER: Emil Jönsson: ”Tårarna har runnit hela dagen”