Foto: Patrik Österberg/All over press
 Foto: Patrik Österberg/All over press

Foppa tvingades bryta Vasaloppet: "En fara"

Publicerad

Peter Forsberg gjorde debut i Vasaloppet.

Det slutade med att den forne hockeystjärnan stod på näsan - och bröt efter halva loppet.

– Jag var på väg att lägga av tidigare, men det var så trevligt folk utmed vattenkontrollerna, säger han till SVT och skrattar.

De flesta vet vad Peter Forsberg kunde visa upp under ishockeykarriären.

Hockeylegendaren har både Stanley-cup-seger och OS-guld på meritlistan, men på lördagen hade "Foppa" beslutat sig för att pröva att sadla om.

Forsberg gjorde nämligen debut i Vasaloppet.

"Så trevligt folk"

Det blev dock inte några problemfria nio mil för den förre detta Colorado-stjärnan.

Efter en tidig vurpa valde Foppa att kasta in handduken.

– Jag har brutit, det här går inte man får staka hela vägen, sa Forsberg till All Over Press-fotografen Patrik Österberg.
Men har du inget klister?
– Jo, men man får staka hela vägen.
Österberg berättar hur "Foppa" ringer sin sambo Nicole Nordin och säger att hon ska hämta honom - men först är han tvungen att fråga SVT:s medarbetare var de befinner sig någonstans.

En kort stund senare blev "Foppa" intervjuad i SVT:s sändning:

–  Jag var på väg att lägga av tidigare, men det var så trevligt folk utmed vattenkontrollerna, säger han och skrattar.

– Jag ramlade i början och då var jag en fara för mig själv, men nu är jag en fara för andra personer också tror jag. Jag börjar bli trött så det är lika bra att jag hoppar av.

Men trots den bittra sortin under loppet så utesluter han inte en comeback.

– Det är inte omöjligt om jag får träna lite mer.

Norrmann kolliderade med svensk

Tidigare under dagen hade även toppåkaren Bill Impola råkat ut för en olycklig vurpa. Men om "Foppas" fall var självförvållat, hade Impola snarare otur.

En norsk dryckeslangare kolliderade med svensken - och Impola föll.

- Det händer väldigt ofta att serviceteamen är ute mellan spåren, men de måste ha dökoll - de får ju inte förstöra för en åkare - och Bill måste också ha lite bättre koll framåt när han byter spår på det sättet förklarade SVT:s expertkommentator Anders Blomquist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag