Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk som inte gillar min personlighet”

Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Johaug och Martine Ek Hagen samtalarFoto: Youtube

Det har gått två år sedan Therese Johaug kom tillbaka efter sin dopingavstängning. 

Men den norska stjärnan blir fortfarande ifrågasatt för sin förklaring till hur hon fick i sig det förbjudna preparatet. 

– Det är folk som inte gillar min personlighet, säger Johaug till Nettavisen

Det är i ett avsnitt på sin Youtube-kanal som Therese Johaug i ett samtal med landslagskollegan Martine Ek Hagen berättar om tiden hon var avstängd för dopingbrott. 

– Du sitter bara och säger sanningen, men så vet du att folk och några journalister inte tror på dig och skapar sina egna teorier. Det är ju tuff mentalt, säger Johaug. 

Till tidningen Nettavisen säger den norska skidstjärnan att vissa fortfarande inte tror på  hennes förklaring till hur hon fick i sig det förbjudna preparatet. 

– De allra flesta tror på det, men så är det kanske vissa som inte gör det. Och då tror jag att vissa kanske kommer fortsätta vara kvar i den båten de alltid varit i. Jag väljer att inte fokusera på det eftersom den tiden är över och det viktigaste för mig är att jag vet vad jag har gjort. Och det känner jag mig väldigt trygg i, säger 32-åringen. 

– Du har folk som hejar på dig och vill dig väl, och så är det folk som är negativa och inte gillar min personlighet. 

Therese Johaug blir fortfarande ifrågasatt

Det var hösten 2016 som Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol. Johaug har själv hävdat att hon fick i sig preparatet via en hudsalva som landslagsläkaren Fredrik Bendiksen köpt under ett landslagsläger i Livigno. 

Förklaringen bedömdes trovärdig i alla utredningar och Johaug bedömdes inte ha dopat sig medvetet – men till slut stängdes Johaug av i 18 månader med motiveringen att hon brustit i ansvarsfrågan. 

Johaug menar att hon i dag inte tar åt sig av enskilda negativa kommentarer som ifrågasätter hennes förklaring. 

– Nej, det gör det inte. Jag vet själv vad jag har gjort, säger hon till Nettavisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.