Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Folk har bilden att jag kan gå över lik”

Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK / HANNINEN/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Senast i helgen uppmärksammades Linn Svahn för sin vinnarskalle då hon anklagade en landslagskollegen för att ha fällt henne i spåret. 

Skidstjärnan planerar dock inte att ändra sin attityd. 

– Man ska vara så jädrans försiktig med att fila kanterna på folk och tämja dem, säger hon UR-serien Idrottens himmel och helvete.


Vill du kommentera eller diskutera artikeln? Välkommen att skriva i fältet längst ned. 

Linn Svahn hade stor chans på en pallplats under helgens avslutande lopp i finska Ruka. Men helt plötsligt hade hon försvunnit från täten – och åkte till slut in på sjunde plats. 

Efter målgång flydde Svahn stadion till synes förbannad, innan hon kom tillbaka och berättade att hon blivit fälld av landslagskollegan Ebba Andersson som hon var märkbart irriterad på. 

– Det blev ett fall, säger Linn Svahn till SportExpressen efteråt.

– Jag tycker det var jäkligt lätt att undvika det. Det var bara så onödigt gjort…

Hoppas tjejer tar mer plats

Hur hade man kunna undvika det?

– Bara stå kvar i spåret och vara lite cool. Det hade kunnat gå att undvika ganska lätt, vi klarade oss tre av fyra varv utför.

Vem var det som klev ut ur spåret?

– Det var Ebba. 

Det är inte det första gången som Linn Svahn visar upp sin vinnarskalle. Även under den förra säsongen fick tv-tittarna se en irriterad 21-åring efter att loppet inte gått hennes väg. 

I en UR-serien Idrottens himmel och helvete pratar Svahn ut om sitt beteende. 

– Folk har kanske fått bilden att jag kan döda för att vinna. Att jag kan gå över lik. Jag ska inte sticka under stol med att jag tror att en del av det är för att jag är en ung tjej. Jag tror inte att jag hade fått den tydliga ”vinnarskalle-bilden” om jag hade varit en grabb som kom fram med ganska mycket jävlar anamma, säger hon.

Samtidigt hoppas hon på att flera unga tjejer väljer att ta större plats. 

– Jag tycker att man ska försöka stärka unga tjejer med vilja. De ska få ta sin plats och de ska inte tämjas.

KOMMENTERA ARTIKELN

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Expressen möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till expressen.se. Expressen granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Läs mer om kommentering här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.