Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkare diskad – bröt mot reglerna i Vasaloppet

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Många reagerade på att det togs skejtskär i årets Vasalopp.

Nu diskas en åkare och flera varnas.

– I går var det flera gånger det säkert var syftet att öka farten som man trampade, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson till P4 Dalarna.

Det var ett rekordsnabbt Vasalopp som avgjordes under söndagen. Lina Korsgren blev den första kvinnan under fyra timmar och Tord Asle Gjerdalen tog hem herrsegern på rekordtiden 3.28,18.

Förutsättningarna var helt enkelt strålande. Men blåsigt väder resulterade i skräp och snö i spåret. Därför valde många att åka bredvid spåren, och vissa tog skejtskär.

Därför diskas nu en åkare och flera varnas, rapporterar P4 Dalarna

– Det ser ofta väldigt illa ut, och sen är det väldigt små marginaler när man tittar på om syftet är att öka farten och få hjälp. Eller vad är syftet med de här stegen, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson till P4 Dalarna.

– I går var det flera gånger det säkert var syftet att öka farten som man trampade.

Fotnot: I en tidigare version uppgav P4 Dalarna att flera åkare diskas, vilket då även SportExpressen skrev. Det stämmer dock inte.

Skidsnack: Nya vändningen – nu kan norska stjärnan förlora VM-guldet

Alla snackisar från skid-VM med Philip Gadd, Ludvig Holmberg och Tomas Pettersson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.