Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fejkkonto i Northugs namn på Instagram

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Inlägg på Instagram-kontot ptrthugjr

Ett Instagram-konto i Petter Northugs namn har skapat förvirring bland både fans och press.

Bland annat har bilder av skidstjärnas bilolycka publicerats via kontot, där den falske Northug "tackar för stödet".

– Det har tagits över av någon som vi inte vet vem det är, säger Northugs manager Are Sørum Langås till Dagbladet. 

För några timmar sedan publicerade Instagram-kontot "ptrthugjr" en bild på Audin som Petter Northug körde genom ett räcke i Trondheim under gårdagen.

Jämte kraschbilden fanns också ett meddelande från "Northug".

"Tack för allt stöd från bekanta och obekanta. Alla som stöttar mig är mina vänner. Jag gjorde ett dumt misstag och är redo att ta mitt straff. När jag känner mig redo ska jag uttala mig om händelsen i medierna. Det här kunde ha hänt den bäste", står det i meddelandet.

"Vet inte vem det är"

Men kontot är fejk. Det bekräftar Northugs manager Are Sørum Langås, som dock också erkänner att Northugs officiella hemsida tidigare har länkat till kontot.

– Petter ändrade sitt användarnamn för några veckor sedan. "Ptrthugjr" har tagits över av någon som vi inte vet vem det är. Länken på hemsidan har korrigerats, säger Langås till Dagbladet. 

Kontots koppling till Northugs hemsida har lurat många att tro att 28-åringen själv ligger bakom profilen.

Har nytt användarnamn

För några veckor sedan publicerades en bild där Northug påstods ha bytt till sommardäck på sin Audi, vilket SportExpressen.se uppmärksammade under gårdagen. Bilden i fråga har nu raderats.

Northugs nya – och äkta – Instagram-konto går under användarnamnet "jantelov1". Enligt Dagbladet har någon utnyttjat namnbytet till att lägga beslag på stjärnans gamla användarnamn.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.