Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett för hårt beslut – det här är inte dans”

Thomas Wassberg är ordförande i Åsarna IK.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Wassberg ute i spårenFoto: Anna Friberg

Thomas Wassberg är kritisk.

Förbundets beslut att stoppa alla tävlingar som drar folksamlingar på över 500 personer har blivit ett hårt slag mot Åsarna IK.

– Jag tycker att förbundet har fattat ett för hårt beslut, säger Wassberg till ÖP.

Coronaviruset har bromsat hela skidvärlden.

Världscupavslutningen i Nordamerika fick ställas in med kort varsel och åkarna som redan hade rest över Atlanten fick vända och åka hem igen.

Samtidigt har svenska skidförbundet ställt in en rad tävlingar på hemmaplan. Anledningen? Regeringens beslut om att undvika folksamlingar på över 500 personer.

En av skidklubbarna som drabbats hårdast av det är Åsarna IK, där Thomas Wassberg sitter som ordförande. De skulle arrangera JSM i förra veckan, men tävlingarna stoppades redan dag ett. Och de tvingas även ställa in sin tävling ”Åk en mil, vinn en bil”.

Går miste om jättesumma

Wassberg är skeptisk när ÖP pratar med honom.

– Förbundet hade kunnat släppa alla små tävlingar. Det finns flera små tävlingar man hade kunnat köra egentligen. Vi är ändå utomhus, det är inte som en dansföreställning där man är på varandra, säger legendaren som har fyra OS-guld och tre VM-guld på meritlistan.

Han förklarar att Åsarna IK har fått betala tillbaka pengarna som de fått i anmälningsavgift i samband med JSM. De går också miste om ”några hundra tusen” när de inte kan arrangera ”Åk en mil, vinn en bil”.

Thomas Wassberg är dock inte allt för orolig över klubbens ekonomi.

– Vi ska nog rodda så vi får ihop det, det tror jag ändå. Sponsorer har gått rätt så bra tidigare år ändå. Det är inte någon kris i dagsläget. Det är klart man vet aldrig om vi måste hålla tillbaka lite eller inte. Jag måste få återkomma och se hur det går med alla förhandlingar , det är för många bollar i luften för tillfället, säger Wassberg till ÖP.

 

LÄS MER: Så påverkas alla ligor och idrotter av utbrottet

LÄS MER: Skänker flera miljoner: ”Hoppas det hjälper”

LÄS MER: Första faller i NHL – hela laget isoleras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.