Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ensam kandidat till skid-VM 2027

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Chanserna att det blir ett skid-VM i Sverige 2027 tycks goda. Falun är ensam kandidat till att arrangera mästerskapet, meddelar Internationella skidförbundet (Fis).

Ansökningstiden gick ut den 1 maj. Svenska skidförbundet skickade in sin intresseanmälan tidigare i veckan.

”Svenska skidförbundet är en van och skicklig arrangör av stora evenemang. Det har vi visat gång på gång under lång tid. Nu ska vi satsa på att tillsammans med Falu kommun och alla andra som vill engagera sig visa det för Fis än en gång”, sade skidförbundets ordförande Karin Mattsson i ett pressmeddelande i samband med att ansökan skickades in.

Det slutgiltiga beslutet tas på Fis-kongressen i maj 2022. Senaste gången som Falun arrangerade skid-VM var 2015. De kommande mästerskapen hålls i slovenska Planica 2023 och i norska Trondheim 2025.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.