Foto: JONAS EKSTRÖMER/TTFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT
Foto: NILS PETTER NILSSONFoto: NILS PETTER NILSSON
 Foto: NILS PETTER NILSSON
Skidlandslagets Emil Jönsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson – till höger: Petter Northug Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT/NILS PETTER NILSSONSkidlandslagets Emil Jönsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson – till höger: Petter Northug Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT/NILS PETTER NILSSON
Skidlandslagets Emil Jönsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson – till höger: Petter Northug  Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT/NILS PETTER NILSSON

"Enormt besviken – det är ju galet"

Publicerad

Petter Northug kommer inte att få gå sistasträckan i OS.

Det får till och med hans svenske konkurrent Emil Jönsson att reagera.

– Det är galet, säger Jönsson. 

Tor-Arne Hetland kom med beskedet i helgen: Petter Northug kommer inte att gå sistasträckan för Norge i stafetten under OS.

I stället har den norske landslagstränaren valt ut Finn Hågen Krogh som kommer att gå ut som den fjärde och sista mannen när OS-stafetten ska avgöras i Pyeongchang i februari.

Northug petad

I Norge har beskedet väckt många reaktioner. Och inte ens svenske konkurrenten Emil Jönsson kan köpa resonemanget.    

– Det tycker jag är galet. Petter ska gå sista, säger Jönsson.

Vad tycker du om att han går ut och säger det redan nu? 

– Det är speciellt. De har väl väldigt bra koll på sina åkare... men Petter har levererat varje gång. Han åker alltid bra på tävlingar. 

– Jag är helt säker på att Petter ska åka sista sträckan. Jag blir enormt besviken om han inte gör det. 

"Tror inte på det"

Calle Halfvarsson säger rätt ut att Hetland bluffar. 

– Jag tror inte på det där.

Varför inte?

– Om jag ska säga vad jag tror så var det där bara ett utspel för att trigga i gång Petter.

Är du till och med säker på att det är så?

– Om jag skulle satsa några pengar så är det i alla fall det jag skulle satsa på.

"Bara tändvätska"

Halfvarsson och Northug är gamla trätovänner. 

– Han har ju alltid det där att kasta in, om hur många gånger han slagit mig i stafetter. Så han kan ju tjata vidare om det där ända tills jag slår honom.

Men du blev inte upprörd över hans ord denna gång?

– Inte alls. Det var bara tändvätska.

 

LÄS MER: Premiären inställd – stjärnan rasande

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag