Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"En speciell och stressande sits"

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Utslagen i prologen i Piteå för en vecka sedan.

Chanserna för Emil Jönsson, 32, att kvalificera sig för OS blir allt färre.

– Det är en speciell och stressande sits som också är inspirerande, säger Jönsson inför dagens tävling i Dresden. 

Emil Jönsson har haft en säsong fylld av sjukdomar. Efter en bra träningssommar har sjukdomarna radat upp sig, och med två sprinttävlingar kvar inför OS har Jönsson fortfarande inte kunnat kvittera ut sin biljett till Sydkorea. I helgen körs en sprint i fristil. Nästa helg är det dags för en sprint i klassisk stil, samma disciplin som i OS.

– Jag har två alternativ. Antingen kan man lägga sig i fosterställning och titta på serier och skita i det här, eller säga nu jävlar ska vi tagga till och försöka få ut allting. Det är en jakt och en stress som inte är optimal. Men det är inget att göra åt det nu, säger Emil Jönsson. 


För en vecka sedan jagade Jönsson formen på Skandinaviska cupen i Piteå. Det gick inget vidare. Emil Jönsson åkte ur redan i prologen på dåliga skidor. Ett scenario han hoppas slippa i på den korta banan i Dresden. 

– Det är helt platt med en liten backe som man är uppe på ett par stavtag. Det kommer bli otroligt tight, det finns inte så mycket tid att jobba på. Det är nog den kortaste banan jag har tävlat på. Tar man ett felskär kan man vara borta, säger han. 

I Dresden hoppas Jönsson framför allt på att få ett besked att kroppen känns bättre än vad den har gjort tidigare under säsongen, och få en bra känsla inför nästa helg. 

– Jag hoppas kunna åka bra här, få kvitton på att kroppen fungerar. Men det kan bli jävligt tight, säger Emil Jönsson. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!