Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅNFoto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

"En speciell och stressande sits"

Publicerad

Utslagen i prologen i Piteå för en vecka sedan.

Chanserna för Emil Jönsson, 32, att kvalificera sig för OS blir allt färre.

– Det är en speciell och stressande sits som också är inspirerande, säger Jönsson inför dagens tävling i Dresden. 

Emil Jönsson har haft en säsong fylld av sjukdomar. Efter en bra träningssommar har sjukdomarna radat upp sig, och med två sprinttävlingar kvar inför OS har Jönsson fortfarande inte kunnat kvittera ut sin biljett till Sydkorea. I helgen körs en sprint i fristil. Nästa helg är det dags för en sprint i klassisk stil, samma disciplin som i OS.

– Jag har två alternativ. Antingen kan man lägga sig i fosterställning och titta på serier och skita i det här, eller säga nu jävlar ska vi tagga till och försöka få ut allting. Det är en jakt och en stress som inte är optimal. Men det är inget att göra åt det nu, säger Emil Jönsson. 


För en vecka sedan jagade Jönsson formen på Skandinaviska cupen i Piteå. Det gick inget vidare. Emil Jönsson åkte ur redan i prologen på dåliga skidor. Ett scenario han hoppas slippa i på den korta banan i Dresden. 

– Det är helt platt med en liten backe som man är uppe på ett par stavtag. Det kommer bli otroligt tight, det finns inte så mycket tid att jobba på. Det är nog den kortaste banan jag har tävlat på. Tar man ett felskär kan man vara borta, säger han. 

I Dresden hoppas Jönsson framför allt på att få ett besked att kroppen känns bättre än vad den har gjort tidigare under säsongen, och få en bra känsla inför nästa helg. 

– Jag hoppas kunna åka bra här, få kvitton på att kroppen fungerar. Men det kan bli jävligt tight, säger Emil Jönsson. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag