Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emil Jönsson sjuk – avstår Tour de Ski

Emil Jönsson.
Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Emil Jönsson.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Emil Jönsson hoppar av Tour de Ski. Den svenska sprintstjärnan åker inte tävlingen då han känner sig dålig i luftrören, skriver Emil Jönsson på Instagram.

– Det börjar bli tajt inför OS. Det är två tävlingar efter Tour de Ski att visa upp sig på sedan är det dags, säger Emil Jönsson.


Emil Jönsson hann inte ens åka ner till Lenzerheide för att ladda inför årets Tour de Ski innan han var tvungen att hoppa av touren.

På Instagram har sprintspecialisten lagt upp en bild på sin packade väska – som bara var att packa upp igen direkt. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Vinterstudion 2017/2018

Emil Jönsson: "Dåliga luftrör och husarrest"

"Efter några dagar med dålig luftrör och husarrest så börjar det nu kännas bättre å bättre igen!. Men inte tillräckligt bra för Tor de Ski tyvärr. Så väskan stod packad men får nu packas upp igen.. Så siktar vidare mot kommande tävlingar i stället", skriver Emil Jönsson på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BdPNgtkA121/?taken-by=skidemil

Emil Jönsson är inte den enda svensken som inte kommer ställa upp i Tour de Ski. Sedan tidigare står det klart att Charlotte Kalla och Stina Nilsson inte deltar i årets tävling. Emil Jönsson säger till SportExpressen att han tycker det är tungt att missa touren. Lungorna smärtade över jul efter en träningsperiod. Emil säger att han gärna hade velat visa upp sig på touren då han inte är klar för några distanser i OS ännu. 

– Jag fick beskedet av läkarna nu på morgonen, säger Emil Jönsson.

– Det börjar bli tajt inför OS. Det är två tävlingar efter Tour de Ski att visa upp sig på sedan är det dags, säger Emil Jönsson.

I stället väntar en träningsperiod hemma och nya tag inför de två kommande tävlingarna inför OS.

LÄS MER: Världscupen 2017/2018 – här är allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.