Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter skadan – Karlsson avstår världscuptävling

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Frida Karlsson ramlade på hotellrummet och skadade sig under Tour de ski. 

Svenskan bröt touren med två etapper kvar – och väljer nu att även stå över världscuptävlingarna i Lahtis. 

– Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt, säger Karlsson i ett pressmeddelande.

På förhand såg det ut som en etapp där Frida Karlsson skulle kunna köra in viktiga sekunder i sammandraget i Tour de ski, 10 kilometersloppet i Toblach. Men svenskan såg hämmad ut under loppet och tappade oväntat mycket. 

Efter loppet kom förklaringen: Karlsson gjorde chins i en dörrkarm på hotellrummet för att aktivera musklerna – då lossnade dörrkarmen och hon föll i golvet och landade olyckligt. Karlsson körde ytterligare två lopp men menade att olyckan fortsatt störde henne – och inför den näst sista etappen kastade hon in handuken. 

Nu kommer 21-åringen med lugnande besked efter den avbrutna touren. Det svenska skidförbundet skriver i ett pressmeddelande att Karlsson kan ”återgå i träning utan några större inskränkningar”, men att hon av säkerhetsskäl kommer avstå världscuptävlingarna i Lahtis 23-24 januari. 

Frida Karlsson står över Lahtis

– Det känns bra ändå. Den här veckan blir det lite fokus på rehab men jag kan i stort sett träna på som vanligt. För att vara helt på säkra sidan och inte stressa i gång något kommer jag stå över Lahti för att vara 100% redo för fajt på hemmaplan i Falun helgen därpå, säger Karlsson i pressmeddelandet. 

Landslagschefen Anders Byström:

– Det känns bra att skadan inte verkar vara så allvarlig för Frida. Nu kommer hon ha en tät dialog med tränarna och det medicinska teamet som följer förloppet framåt och ser till att hon har en bra plan för att kunna tävla igen i Falun.

I Lahtis kan det i stället bli aktuellt med en comeback för Charlotte Kalla, som ännu inte tävlat på högsta nivå den här säsongen efter att ha drabbats av corona.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.