Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter sjukdomen – här är Northugs besked

Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Petter Northugs sjukdom skulle hålla honom borta över jul.

Men nu kommer ett glädjande besked för norrmannen: han gör säsongsdebut – redan till nästa helg.

– Det är troligt att Northug ställer upp på fredag och söndag i säsongspremiären i Beitostölen, säger tränare Eirik Myhr Nossum till VG.

Tidigare har det låtit som att det inte skulle lbi några tävlingar innan jul – och att Petter Northug riskerade missa OS.

Men nu tvärvänder han – och kommer förmodligen stå på startlinjen vid säsongspremiären i Beitostölen nästa helg. Då ska han nämligen att ställa upp i både 15 kilometer klassisk och på söndagens sprint.

– Han har nu inlett normal träning. Det ser lovande ut och kroppen fungerar bra. Humöret hans är på topp. Det finns inget bekymmer för att säsongen ska vara i fara, säger Northugs serviceman Stig Rune Kveen till VG.

Kan skippa Tour de Ski

Inför OS, som är först om 87 dagar, kommer Northug inte att ställa upp i alla världscuptävlingar. Det för att pricka in toppformen till just OS.

– Vi vill vänta med toppformen till OS, så att han kan prestera jämnt i flera dagar på rad, säger tränare Eirik Myhr Nossum.

– Han kommer inte att gå alla tävlingar innan jul, och vi kommer att lägga in ett till höghöjdsläger. Det kan också vara aktuellt att inte ställa upp i Tour de Ski.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.