Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter intervjun - då fick Ingemarsdotter frågan

Ida Ingemarsdotter hugger tillbaka när Expressens reporter frågor om hon säger allt hon vet gällande uttagningen till sprintstafetten.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Ida Ingemarsdotter är tillbaka i landslaget.

Men nu som tränare.

– Jag ser verkligen fram emot att dela med mig av mina erfarenheter till framtida skidstjärnor, säger Ingemarsdotter.

Det var i våras som en medaljfylld aktiv karriär tog slut för Ida Ingemarsdotter som meddelade att hon lägger av.

Frågan var vad hon nu skulle göra?

Det är bara ett par veckor sedan som Ida Ingemarsdotter i en intervju med SportExpressen under inspelningarna av Mästarnas Mästare berättade att hon gärna skulle ta en ledarroll inom landslaget.

– Men jag har aldrig fått frågan. Skulle jag få det så skulle jag definitivt överväga. Jag har hållit på med idrott i hela mitt vuxna liv, sa Ingemarsdotter i intervjun.

Sedan gick allt uppenbart fort.

Ingemarsdotter: ”Glad över frågan”

I dag presenterades den tidigare sprintstjärnan som tränare för utvecklingslandslaget, eller Team Svenska Spel som laget heter i vinter.

– Jag blev glad över frågan. Det är ju detta jag har pluggat till inom idrottsvetenskap parallellt med min skidkarriär. Jag kan mycket om träning, både praktiskt och i teorin och tycker det är väldigt intressant. 

– Sverige har många talanger på väg uppåt och om jag kan bidra till att hjälpa några åkare på vägen med min erfarenhet så är jag tacksam för det, säger Ida Ingemarsdotter i ett pressmeddelande.

Det hela handlar om ett vikariat för Martina Höök som i höst går på föräldraledighet. Vikariatet sträcker sig mellan 1 oktober och 30 april.

Sedan tidigare är det även klart att Ingemarsdotter kommer att jobba på skidgymnasiet i Svenstavik en dag i veckan.

LÄS MER. ”Jag har aldrig fått fågan” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.