Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebbas nya succé efter spurtdrama

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/TOBLACH. Ebba Andersson tog en ny pallplats under damernas jaktstart. 

Detta efter spurtdrama. 

Ryskan Julia Stupak vann före svenskan och Jessie Diggins. 

– Det är många kliv framåt för mig nu, säger Ebba Andersson.

Både Frida Karlsson och Ebba Andersson öppnade starkt när jaktstarten över 10 kilometer inleddes och plockade in dyrbara sekunder på ledande Jessie Diggins. Andersson gick snabbt ikapp totaltvåan i touren Rosie Brennan och tillsammans med ryskan Julia Stupak jagade trion Diggins. 

Efter efter drygt tre kilometer kom bästa bakslag för ledaren. Diggins föll – och den jagande trion var ikapp. Ebba Andersson gick snabbt upp i tät i förhoppning om att skaka av sig följet, vilket hon lyckades med. 

Brennan orkade inte

Efter fem kilometer gjorde svenskan ett ryck och fick snabbt meter ner till klungan med amerikanskorna och Julia Stupak. Men klungan gav sig inte, och kunde åka ikapp svenskan inför det sista varvet. 

Andersson kämpade frenetiskt för att bli av med trion, men lyckades bara att hänga av Brennan.
– Jag hade en plan att lägga mig i Stupaks rygg och köra på. I sista uppförskörningen gick jag hårt för att grilla dem så mycket som möjligt.
En spurtuppgörelse avgjorde nu loppet. Julia Stupak var starkast, medan Ebba Andersson slutade två – tätt följd av Diggins. 

– Det var en fin skalp, säger Ebba Andersson om att ha spurtat ner amerikanskan.

Andersson fortsätter:
– Från loppen i Val Müstair är det många kliv framåt för mig. Idag är det ytterligare ett snäpp från plats tre till två. Jag är optimistisk inför fortsättningen och hoppas att formen fortsätter att visa sig. 

– Jag tar det etapp för etapp. För mig är viktigt att fortsätta ha fokus dag för dag. Vi har alla sett hur snabbt det kan svänga fram och tillbaka i en tour.

Karlsson tröttnade

Frida Karlsson, som skadade sig inför tisdagens masstart, tröttnade dock i mitten av loppen och gick i mål på plats 13 och var en minut och 20 sekunder efter Stupak. 

– Just nu känns det som att jag har ljugit för mig själv, att det har känts bättre än det gjort. Det funkar att jogga och så men när man ska ut i spåret är det en annan femma, säger Karlsson.

Maja Dahlqvist blev tredje bäst svenska och slutade på plats 19. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.