Ebbas försvarstal – efter Kallas ord om sig själv

Charlotte Kalla kom på 15:e plats i jaktstarten som också avslutade Ski Tour 2020. Hon var trots allt nöjd med sin insats i touren.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

TRONDHEIM. Charlotte Kalla har haft en tung säsong och slutade på 15:e plats totalt i Ski Tour 2020. 

Nu öppnar hon själv för att hon kan bli petad ur landslaget till nästa helg på grund av sin sviktande form. 

Ebba Andersson uppmanar nu alla att stötta Kalla i stället för att kritisera henne. 

– Jag vet att Charlotte gör sitt allra yttersta när hon står på startlinjen och jag tycker inte vi ska vara för hårda mot henne, säger hon. 

Charlotte Kalla har stått på pallen en gång den här säsongen. Det var efter stafetten i Lillehammer där det svenska laget slutade trea. 

Individuellt har det varit tyngre för 32-åringen. Sjätteplatsen på skiathlonen i just Lillehammer är hennes bästa notering. 

Ski Tour 2020 avslutades med att Kalla åkte in på plats 15, totalt 10.27.8 efter Therese Johaug. 

Om en vecka väntar världscupen i Lahtis och chans till revansch för Kalla. Men hon är tveksam om hon ens blir uttagen. 

– Jag vill köra i Lahtis, men vi får se vilket lag de tar ut. Jag kan inte ens utgå från att jag blir uttagen, säger hon. 

Johaug: ”Det är viktigt att njuta”

Den suveräna vinnaren Therese Johaug har tidigare under säsongen gett sitt stöd till Kalla. Efter totalsegern i touren tar Johaug upp Kalla som ett talande exempel på varför hon själv njuter av sina prestationer. 

– Det är viktigt att njuta av de resultat man gör nu för plötsligt kan det vända, det har vi sett med många utövare som Charlotte och som Ragnhild (Haga). Det är inte givet att du ska vara uppe i toppen hela tiden, så det gäller att njuta, säger hon. 

Ebba Andersson blev fyra i Ski Tour 2020 och var lite besviken, men menade att hon inte varit bättre än så här.

Ebbas försvarstal till Kalla

Ebba Andersson lider med Kalla. 

– Jag är väl medveten om att Charlotte har höga ambitioner. Sen att inte kunna nå upp till de ambitionerna, oavsett om man heter Charlotte eller om man heter Ebba eller något annat så är det någonting man inte tycker är särskilt roligt. Att inte kunna prestera på den nivån som man önskar, säger Andersson. 

Sen tar Andersson ton och håller ett försvarstal till Kalla: 

– Men jag vet att Charlotte gör sitt allra yttersta när hon står på startlinjen och gör det hon kan under varje tävling. Jag tycker inte vi ska vara för hårda mot varken henne eller någon annan. Vi gör så gott vi kan, det måste man ha med i bakhuvudet, säger hon.

Therese Johaug vann nästan alla etapper i Ski Tour 2020 och fick en bekväm resa i söndagens jaktstart. Så här sammanfattade hon sin tour.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.