Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ebba avslöjar: Åkte i min brors använda kalsonger

Fem snabba frågor med Ebba Andersson
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ HARALD STEINER / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Ebba Andersson glömde sitt underställ till världscupen i extremkylan i Ruka.

Som lösning fick hon vända sig till sin bror – och hans använda långkalsonger.

– Nöden har ingen lag, säger hon i SportExpressens direktsändning där hon svarade på frågor från läsare.

Premiärhelgen av skidornas världscup bjöd på rejäl kyla i Ruka med temperaturer på runt minus 20 grader. Flera av de svenska åkarna på damsidan visade ändå upp glödhet form – och Ebba Andersson slutade på en fjärdeplats på 10 kilometer klassisk stil.

Men i uppladdningen inför tävlingarna fick hon problem, berättar hon i den direktsända chatten med frågor från SportExpressens läsare på onsdagen. Och det hade just med kylan att göra.

– Jag funderade på vad jag skulle ha under dräkten för optimal tävlingssituation. Man vill inte frysa och man vill inte klä på sig för mycket heller, säger hon i sändningen.

”Ni vet hur herrlångkalsonger är konstruerade...”

Lösningen blev att använda sig av ett par underställ med vindskydd på framsidan, som hon kunde ha under dräkten.

Det enda problemet var att hon hade glömt packa med dem.

Då vände hon sig till sin bror Fredrik Andersson, som också var på plats i Ruka och representerade det svenska herrlandslaget på distansen 15 kilometer.

– I sista stund inser jag att Fredrik, min bror, hade med sig ett par och själv hade kört i dem. Så innan jag skulle ut fick han snällt ta av sig dem och låna ut dem till mig.

Att han precis hade använt långkalsongerna i sitt eget lopp var inget som Ebba Andersson hann bry sig om.

– De var något för stora, och ni vet hur herrlångkalsonger är konstruerade. Jag fick verkligen vika upp dem. Men nöden har ingen lag.

Hyllar brodern Fredrik: ”Han har tagit kliv”

Förutom som räddare i nöden hyllar Ebba sin bror även som skidåkare. Hon menar att han är ett stort framtidsnamn inom svensk längdskidåkning på herrsidan.

– Jag tror väldigt mycket på Fredrik och har gjort i många år. Han har tagit kliv allt eftersom, men det är tufft att slå sig in i världseliten. Framför allt på herrsidan där konkurrensen är ännu jämnare i toppen skulle jag säga. Tittar man på resultatlistan på herrsidan känns det som det finns många kandidater som kan ta hem en världscupseger.

– Jag tror fortsatt mycket på honom och ser honom nästan dagligen i allt arbete och tid han lägger ner. Jag tror att han har framtiden för sig, säger Ebba Andersson.

TV: Se senaste avsnittet av Skidsnack

Skidsnack: Norskan kollapsar – efter förlusten mot Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.