Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ebba Anderssons beslut: ”Ville få ett miljöombyte”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MEEK, TORE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Ebba Andersson, 21, har bestämt sig.

Skidstjärnan flyttar från föräldrahemmet i Sollefteå tillsammans med brorsan Fredrik.

Nu fortsätter satsningen i Östersund.

– Jag ville få ett miljöombyte, säger hon till ÖP. 

Ebba Andersson fick en tuff start på VM och missade skiathlonen på grund av sjukdom.

Men 21-åringen repade sig snabbt och stod för en helgjuten insats när det svenska damlaget tog hem VM-guldet i stafetten – för första gången någonsin. Parallellt har lillebrorsan Fredrik, ett år yngre än Ebba, tagit sina första kliv in i eliten och 20-åringen avslutade säsongen med att vinna klättringen i Gällivare.

Nu har de båda tagit beslutet att flytta hemifrån. 

Ebba Andersson flyttar hemifrån

Syskonparet lämnar föräldrahemmet i Sollefteå för att flytta 16 mil västerut, till Östersund, där bland annat Stina Nilsson bor sen tidigare.

– Östersund är ett bra alternativ. Dels för fina träningsmöjligheter och jag ville få ett miljöombyte. Det är även praktiskt när man ska ut och resa. Och jag har mycket kompisar där också. Det är en trygghet att Fredrik flyttar dit också. Vi ska dock inte bo tillsammans, säger Ebba Andersson till Östersunds-Posten. 

21-åringen fortsätter:

– Det blir tomt i huset för mamma och pappa. Men det är nära att åka hem. Jag trivs i Sollefteå och att träna där.

För Fredrik Andersson är det främst universitetsstudierna som lockar honom till vinterstaden.

– Jag har tänkt plugga på skiduniversitetet, har sökt ekonomi, och det är främsta anledningen till att jag flyttar till Östersund. Men där finns många bra skidåkare också och man har många att träna med, säger han till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.